Jesteśmy nowoczesną cukiernią i lodziarnią stworzoną przez grupę młodych ludzi z pasją. Doświadczenie zdobywaliśmy u hiszpańskich mistrzów cukierniczych i technologów żywieniowych, a teraz chcemy się nim podzielić z polskimi smakoszami – mówi Bartek Śliwa, właściciel.
Wszystkie przepisy na lody i eklery francuskie tworzy zespół Bozzo. Lody powstają także z myślą o weganach i diabetykach, osobach z różnymi nietolerancjami żywieniowymi. Dlatego w ofercie,
poza standardowymi smakami jak pistacja, śmietanka czy czekolada można znaleźć lody
wegańskie (certyfikowane przez V-label), lody bez cukru, a w najbliższym czasie pojawią się
także inne oryginalne nowości dopasowane do różnorodnych potrzeb gości i trendów
rynkowych.
BOZZO Dessert Concept to także kolorowe, autorskie eklery inspirowane ciastkami tworzonymi
przez francuskich mistrzów cukiernictwa. Rozbudowane eklerowe menu to aż 14
różnorodnych propozycji z oryginalnymi dekoracjami i niebanalnymi smakami kremów. W ofercie są eklery dla miłośników różnych smaków – słodkich,słonych, kwaśnych, a także wielbicieli czekolady. Możemy się skusić na eklery o smakach takich jak malina, ananas-kokos, słony karmel, cytryna, kalamansi, orzech laskowy,truskawka z białą czekoladą i wiele innych.
W BOZZO oprócz lodów i eklerów można zamówić również kawę. Obecnie działają dwa punkty w Warszawie. Przy ul. Dzielnej 64 (wcześniej specjalizujący się tylko w lodach), a także otwarty w maju lokal przy ulicy Chmielnej 27/31. Lody można zakupić także w mobilnych punktach w warszawskich parkach: Saskim, Szczęśliwicki i Agrykola. Punkty otarte są pod poniedziałki do piątku od 13:00 do 20:00, a w sobotę i niedzielę od 12:00 do 20:00.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.