BOZZO nowy koncept z autorskimi lodami i eklerami w Warszawie

Udostępnij artykuł
Jesteśmy nowoczesną cukiernią i lodziarnią stworzoną przez grupę młodych ludzi z pasją. Doświadczenie zdobywaliśmy u hiszpańskich mistrzów cukierniczych i technologów żywieniowych, a teraz chcemy się nim podzielić z polskimi smakoszami – mówi Bartek Śliwa, właściciel.

Wszystkie przepisy na lody i eklery francuskie tworzy zespół Bozzo. Lody powstają także z myślą o weganach i diabetykach, osobach z różnymi nietolerancjami żywieniowymi. Dlatego w ofercie,
poza standardowymi smakami jak pistacja, śmietanka czy czekolada można znaleźć lody
wegańskie (certyfikowane przez V-label), lody bez cukru, a w najbliższym czasie pojawią się
także inne oryginalne nowości dopasowane do różnorodnych potrzeb gości i trendów
rynkowych.

BOZZO Dessert Concept to także kolorowe, autorskie eklery inspirowane ciastkami tworzonymi
przez francuskich mistrzów cukiernictwa. Rozbudowane eklerowe menu to aż 14
różnorodnych propozycji z oryginalnymi dekoracjami i niebanalnymi smakami kremów. W ofercie są eklery dla miłośników różnych smaków – słodkich,słonych, kwaśnych, a także wielbicieli czekolady. Możemy się skusić na eklery o smakach takich jak malina, ananas-kokos, słony karmel, cytryna, kalamansi, orzech laskowy,truskawka z białą czekoladą i wiele innych.

W BOZZO oprócz lodów i eklerów można zamówić również kawę. Obecnie działają dwa punkty w Warszawie. Przy ul. Dzielnej 64 (wcześniej specjalizujący się tylko w lodach), a także  otwarty w maju lokal przy ulicy Chmielnej 27/31. Lody można zakupić także w mobilnych punktach w warszawskich parkach: Saskim, Szczęśliwicki i Agrykola. Punkty otarte są pod poniedziałki do piątku od 13:00 do 20:00, a w sobotę i niedzielę od 12:00 do 20:00.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.05.2021
Aktualizacja: 31.05.2021