Browary Warszawskie zapraszają do ogródków gastronomicznych

Udostępnij artykuł
Jedzenie na wynos ma swoje dobre strony, ale mimo wszystko nie oddaje prawdziwego smaku, którego możemy doświadczyć na miejscu. Już od 15 maja będziecie mogli usiąść na świeżym powietrzu i zjeść śniadanie, obiad, lunch lub kolację w ogródkach.
dobro & dobro cafe w Browarach Warszawskich

Nowa przestrzeń na warszawskiej Woli z tygodnia na tydzień wypełnia się kolejnymi smacznymi konceptami. Jakie klimatyczne ogródki proponują Browary Warszawskie od 15 maja?

Mykonos

Ta restauracja oprócz ogródka, ma również do zaoferowania ciekawe menu. Znajdziecie w nim klasyczne greckie meze, ale także moussaka, paidakia, souvlaki, pikantne kotleciki mielone, ośmiornicę z grilla, grillowaną doradę, okonia, dorsza, homara, krewetki, małże, a nawet szprotki w wersji greckiej. Oferta lunchowa jest codziennie przygotowywana przez team chefa Vogdanosa. Restauracja dysponuje dużym arsenałem win, zarówno greckich, jak i tych z całego świata. Mykonos jest dużym lokalem z niemałym ogrodem zewnętrznym.

dobro & dobro cafe

W tym miejscu nie tylko napełnicie kubek kawą, ale też możecie zjeść śniadanie, croissanty, lunch, brunch i i deser. Ulubiona kawa z croissantem w ogródku? Już 15 maja będzie to możliwe. Ogródek dobro & dobro jest ukryty za murem, co dodaje dodatkowego charakteru.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png
Japonki Sushi Browary Warszawskie

Czym wyróżnia się to sushi? Jest kwadratowe, a użyty w nim ryż zachowuje balans kwasowości i wybija smak ryb oraz innych składników, które można po części nabyć „na miejscu”,. Japonki mieszczą się we wnętrzu delikatesów Azjatka. W menu znajduje się wiele zestawów. Cyklicznie pojawiają się nowości ze składników sprowadzanych nie tylko z Japonii – m.in. otoro z tuńczyka, ikry łososia, małż świętego Jakuba i jeżowców.

Bakery Browary Warszawskie

Kolejne miejsce w Browarach, w którym możesz rozsiąść się przy jednym ze stolików, napić kawy i zamówić tzw. spersonalizowane kanapki robione „na świeżo” lub skusić się na cruffina, w którego kruchym cieście skrywa się nadzienie. Na uwagę zasługuje w szczególności ten z kremem pistacjowym.

DESEO

Cukiernia butikowa, która bazuje na deserach typu petit gateau, znane często jako„monoporcje” również zaprasza fanów słodkości od 15 maja.

Jeszcze w maju na terenie Browarów Warszawskich otworzą się kolejne gastronomiczne koncepty.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.