Burger Drwala powraca do McDonald’s

Udostępnij artykuł
Już 24 listopada goście wszystkich restauracji sieci będą mogli zamówić kultową propozycję. McDonald’s postanowił zaskoczyć, a tym samym docenić jego największych fanów. Wybrani miłośnicy burgera Drwala, którzy w ostatnim czasie wypytywali o niego w mediach społecznościowych, zostali zaproszeni na jego przedpremierę do jednej z restauracji McDonald’s w Toruniu.

Zamieściłam komentarz na fanpage McDonald’s na Facebooku z pytaniem, kiedy będzie Drwal i tak trafiłam do restauracji. Drwal jest przecież jak przyjście Mikołaja. Wszyscy na niego czekają, zarówno moje miasto, jak i moi znajomi. Jesteśmy mocno zafiksowani na jego punkcie i przysięgam, takich kolejek jak w naszym małym Wałbrzychu nie ma pod żadnym innym McDonald’s, kiedy tylko Drwal wchodzi do obiegu – mówi Anita.

– Napisałem komentarz na Facebooku, żeby oddali nam Drwala i dostałem wiadomość zwrotną żebym odezwał się na podany adres e-mail. Kiedy tylko zbliża się zima, to przypominam sobie o Drwalu. Ser topiony! Nie można go z niczym innym porównać. Co roku czekam na tego burgera – dodaje Mateusz, mieszkaniec Gliwic.

Na stronie na Facebooku zapytałam, kiedy w końcu będzie Drwal – odpisali, że dadzą mi znać! Moje uwielbienie do Drwala zaczęło się 1,5 roku temu, kiedy spróbowałam go w klasycznej wersji – informuje Natalia z Ostródy.

Testowanie burgera przez miłośników Drwala okazało się być dopiero początkiem niespodzianek. Podczas pobytu w restauracji, szczęściarze przenieśli się również do lodowej scenerii, tak by wspólnie z burgerem Drwala odkryć dziecięcą radość z nadchodzącej pory roku. Całość zarejestrowały kamery, z których ujęcia zostaną wykorzystane do stworzenia filmu, promującego lepszą stronę zimy.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 18.11.2021
Aktualizacja: 18.11.2021