Burger King: Do 2031 roku połowa menu będzie roślinna

Udostępnij artykuł
Alasdair Murdoch, dyrektor generalny w Wielkiej Brytanii, w rozmowie z portalem inews powiedział, że sieć będzie stawiała na propozycje dla osób, które nie jedzą mięsa.

Marka już w zeszłym roku zaproponowała roślinną kanapkę – Rebel Whooper. Według zapowiedzi, oferta z tego segmentu będzie sukcesywnie poszerza, m.in. o bezmięsne nuggetsy. Murdoch poinformował, że w lokalach spada zainteresowanie np. wołowiną. W ciągu najbliższych 10 lat połowa menu w Wielkiej Brytanii będzie zawierała roślinne odpowiedniki.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.03.2021
Aktualizacja: 11.03.2021