Chicken Dog – nowa propozycja w restauracjach Chilli Mili

W tym przypadku rolę rolę klasycznej parówki pełnią stripsy. Dostępne są od 19 kwietnia na wynos i w dowozie, w czterech wariantach, z różnymi sosami i dodatkami.

Kurczak w panierce daje wiele możliwości w kwestii komponowania dań i przekąsek, stanowi zamiennik np. mięsa wołowego (w burgerach). Sieć restauracji Chilli Mili opiera na nim całe menu. Znajdziemy w nim kubełki stripsów i skrzydełek, chicken burgery, klasyczne tortille i sałatki, a nawet gofry z kurczakiem. Właśnie dołączyła do nich nowa grupa produktów – Chicken Dogi. Dwa stripsy, podłużna bułka, kilka świeżych dodatków, dobrze dobrany sos.

Chicken Dogi  dostępne są w Chilli Mili w czterech wersjach: Dog Tavian z włoskim sosem ziołowym, El Chicken z meksykańską salsą, Dog Angeles z amerykańskim BBQ, Chickenson z duńską remuladą.

Mały dog sprzedawany jest w cenie 7 zł, duży za 12 zł. Dostępne są też w zestawie Party Box składającym się z trzech dowolnych małych dogów i dodatków (frytki + cheese balls). Pojemne opakowanie Party Box z przegródkami to kolejna nowość w ofercie Chilli Mili. Tekturowe, ekologiczne pudełko pomieści stripsy, skrzydełka, mniejsze kanapki czy tortille razem z dodatkami lub sałatką.

Chicken Dogi to już nasz trzeci sezonowy event tego roku mówi Agnieszka Rejkowicz, koordynatorka sieci restauracji Chilli Mili.  – Mamy jednak nadzieję, że wejdą  do stałej oferty, o czym zadecydują wyniki sprzedaży. Pokładamy w tej grupie produktowej duże nadzieje, mając na uwadze popularność klasycznych hot dogów ze stacji benzynowych. Nasz produkt sprzedajemy w zbliżonej cenie, jest on jednak nieporównywalnie lepszy jakościowo, nie mówiąc nawet o doskonałym smaku – dodaje Agnieszka Rejkowicz.

Chicken Dogi dostępne są od 19 kwietnia w siedmiu restauracjach sieci Chilli Mili, zlokalizowanych w Żyrardowie, Bochni, Tarnowie, Bolesławcu, Drezdenku, Limanowej i Garwolinie.

Sieć restauracji franczyzowych Chilli Mili powstała w 2018 roku, kiedy otwarte zostało pięć restauracji w różnych zakątkach Polski. Dziś jest to już osiem czynnych lokali, jeden w remoncie i dwa w budowie. W Chilli Mili serwowane są dania na bazie kurczaka w panierce.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.