Chicken kebsy w Chilli Mili

To nasza autorska kurczakowa wariacja na temat kebaba – mówi Agnieszka Rejkowicz, koordynatorka sieci restauracji Chilli Mili. – Skoro udało nam się z sukcesem podmienić parówki w hot dogach na chrupiące stripsy, to czemu nie eksperymentować dalej? Największym wyzwaniem było skomponowanie takiego kebaba, który wyraźnie odróżni się od tortilli z naszej stałej oferty. Po dodaniu czerwonej kapusty i odpowiednich sosów udało nam się uzyskać zamierzony efekt. Miłośnicy panierowanego kurczaka wreszcie mają kebsa na jakiego zasługują.

13 września w ofercie Chilli Mili pojawiły się dwa rodzaje Chicken Kebsów:

  • Zajiadäy z surówką z czerwonej kapusty i sosem algierskim
  • Şhamäy z frytkami, serem i sosem arabskim

Kebaby ze stripsami serwowane są zarówno w bułce (19 zł), jak i w tortilli (22 zł). Można również zamówić Chicken Kebsa  w zestawie z frytkami i dolewką, na miejscu, na wynos lub na dowóz. Danie ma charakter sezonowy, zostanie w menu Chilli Mili do 25 października 2021 r.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Sieć restauracji franczyzowych Chilli Mili słynie z kurczaka w panierce, podawanego na wiele różnych sposobów. Ich lokale wyróżniają się aranżacją wnętrza, sposobem podawania jedzenia (na drewnianych tacach, papierze firmowym i w towarzystwie świeżych składników), precyzyjnie dobraną playlistą i możliwością dolewki napojów bez limitu.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.