Convotherm udoskonala tryb Ecocooking

Udostępnij artykuł

Ecocooking jest przeznaczony dla produktów wymagających długiego czasu obróbki termicznej, takich jak: pieczona wołowina, pieczenie wieprzowe, golonki, duże kawałki mięsa. Mięso staje się delikatniejsze i nie traci zbyt wiele swojej wagi. Koncepcja funkcjonowania systemu jest dość prosta: ACS (Advanced Closed System) "Zaawansowany System Zamknięty", który jest już w standardzie we wszystkich urządzeniach Convotherm, utrzymuje ciepło wewnątrz komory podczas przeprowadzania obróbki i energia nie jest marnotrawiona. Ponadto gotowanie w ACS umożliwia przygotowanie wszystkich potraw za jednym razem. Istnieje możliwość ustawienia różnych czasów dla każdej półki osobno.
Convotherm działa na rynku gastronomicznym od ponad 33 lat i współpracuje z klientami z około 70 krajów. Wśród nich są m.in.: hotele, restauracje, puby, firmy cateringowe, szpitale, statki. 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 30.03.2010
Aktualizacja: 30.03.2010