Costa Coffee: Mapplenut, Pumpkin i Chai Latte w ofercie

Wśród nowych produktów znajdziemy m.in. klonowo-orzechową kawę sezonową Mapplenut Latte, korzenne Pumpkin Latte oraz znane Chai Latte, a także bagietki i rozgrzewające herbaty. Na fanów słodkości czekają trzy nowe ciasta: tarta wiśniowa, ciastko wegańskie dostępne w dwóch wersjach oraz ciasto jabłkowo-karmelowe.

Kawa deserowa Mapplenut Latte łączy ze sobą słodycz syropu klonowego z orzechami. Dodatkiem jest bita śmietana oraz kolorowa posypka. Poszukujący bardziej korzennych smaków mogą z kolei spróbować Pumpkin Latte. Goryczka kawy, spienione mleko oraz sezonowy smak dyni – ta kompozycja na pewno sprawdzi się w jesienny dzień. Do menu kawiarni powracają także kawy Chai Latte w dwóch wersjach. Tiger z kardamonem i cynamonem oraz Turtle z zieloną herbatą i miodem. Kiedy potrzebujemy rozgrzania, dobrym rozwiązaniem będą też gorące herbaty Costa Coffee. Czarna z żurawiną, miodem, imbirem, rozmarynem oraz plasterkiem cytrusów lub Herbata zielona z miodem, kurkumą, imbirem, laską cynamonu oraz cytryną.

Coś na przekąskę

Wraz z nową Kampanią Jesienną, w kawiarniach Costa Coffee pojawią się Bagietki Premium. Jedną z nich jest Bagietka balsamico z kurczakiem zagrodowym, z dodatkiem grillowanych warzyw oraz szpinaku, a także sosu aioli i musztardy BBQ. Inna opcja to Bagietka wegańska z wędzonym tofu. To połączenie warzyw w postaci pomidora koktajlowego, korniszona oraz szpinaku z lekko ostrym tofu. Dodatkowo majonez wegański wprowadza kremową konsystencję, która współgra z prażoną cebulą. Do wyboru jest także Bagietka w stylu francuskim z serem camembert, grillowanymi warzywami i sosem algierskim oraz Bagietka w stylu włoskim z Salami Napoli, pomidorkami w zalewie, gruszką i czerwonym pesto.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.