Costa Coffee z jesiennymi propozycjami

Udostępnij artykuł
Ogólnopolska sieć kawiarni szykuje się na kolejną porę roku. Kawa, herbata, a może… tarta? W nadchodzącym sezonie na gości czekają różnorodne smaki.

Nadchodząca pora roku to czas, w którym z chęcią sięgamy po rozgrzewające napoje.  Dlatego Costa Coffee wprowadza jesienną linię herbat. Goście będą mogli spróbować herbat w dwóch wersjach smakowych. Herbata czarna z przyprawioną suszoną żurawiną, imbirem, rozmarynem i pomarańczą lub grejpfrutem przypadnie do gustu szczególnie tym, którzy nie lubią chłodnych, jesiennych wieczorów. Herbata zielona z miodem, jabłkiem, cynamonem, cytryną i goździkami to z kolei propozycja dla miłośników bardziej tradycyjnych, choć nieoczywistych smaków. Obie herbaty sprawdzą się w towarzystwie Włoskiego Pandoro – drożdżowego ciasta z kawałkami czekolady.

Kawowe hity

Jesień w Costa Coffee to także czas powrotu CHAI Latte! W tym sezonie powraca uwielbiana przez gości pozycja w oryginalnych trzech smakach. Tiger Chai Caffe to propozycja kawy Latte przygotowanej na bazie mieszanki przypraw o smaku: kardamonu i cynamonu oraz czarnej herbaty. Turtle Chai Caffe to propozycja kawy Latte o smaku wanilii i miodu oraz zielonej herbaty, z kolei Tukan Chai Caffe to latte przygotowana na bazie mieszanki przypraw mango i czarnej herbaty. Wszystkie warianty smakowe kaw Chai Caffe Latte są przygotowywane na bazie autorskiej mieszanki ziaren Mocha Italia. Każdą kawę CHAI Latte zdobi ręcznie wykonany czekoladowy motyw na mlecznej piance. Oryginalne, egzotyczne wzorki w postaci tygrysa, tukana lub żółwia, odpowiadające danemu smakowi kawy, są przygotowywane przez baristów Costa Coffee. W kawiarnianym menu nie może zabraknąć najgorętszej pary tej jesieni – karmelowo-waniliowej kawy Caramel Macchciato i tarty wiśniowej z kruszonką i płatkami migdałów.

Od tej jesieni rusza kampania „Perfect Promise” – marka obiecuje, że jej kawa będzie perfekcyjna! Jeśli z jakichś powodów nie przypadnie gościowi do gustu, nasz barista przygotuje nową, bez zadawania jakichkolwiek pytań.

SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.


Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 26.09.2019
Aktualizacja: 25.09.2019