David Gaboriaud szefem kreatywnym Belvedere Catering by Design

Udostępnij artykuł
Będzie odpowiadał za kreację menu, jakość oprawy kulinarnej eventów firmowych, wydarzeń na najwyższym szczeblu państwowym. Także przyjęć prywatnych obsługiwanych przez caterera, planowanie działań i zarządzanie zespołem kucharzy.

David Gaboriaud to znana osobowość w świecie gastronomii. Kucharz młodego pokolenia z  bogatym doświadczeniem kulinarnym zdobytym podczas organizacji imprez, warsztatów i  pokazów live cooking dla firm oraz osób prywatnych. Do najbardziej spektakularnych wydarzeń poprowadzonych przez niego należą udział w  przyrządzeniu i serwowaniu kolacji w Ambasadzie Francuskiej podczas akcji „Goût de France”. Również przygotowanie i prowadzenie pokazów kulinarnych z  francuskim profesorem Hervé This, twórcą kuchni molekularnej oraz  znanymi szefami kuchni wyróżnionych gwiazdkami Michelin: Pierre Gagnaire, Alain Passard czy Andrea Camastra. Współpracuje z takimi markami jak Almette, Nespresso Professional, Kotlina Natury, Winiary czy Aperol.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopada 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Regularnie gotuje w  kuchni programu śniadaniowego „Dzień Dobry TVN”. Współprowadził program „Bitwa na Smaki” na kanale Kuchnia+. Wcześniej przez pięć sezonów prowadził tam autorski program podróżniczo – kulinarny „David w Europie”. Jest autorem książki kucharskiej „Coś francuskiego”. Obala w niej mity kuchni francuskiej i  pokazuje świadome celebrowanie i delektowanie się smakiem potraw. Od trzech lat zasiada w jury konkursu „Kukbuk poleca”. Promującego lokalne, sezonowe produkty oraz żywność wytwarzaną przez rzemieślników i  małych producentów w Polsce.

David ma francusko – polskie korzenie, dzięki czemu od dzieciństwa zgłębiał kulinaria obu krajów. Nieustannie podróżuje w różne zakątki świata w  poszukiwaniu nowych smaków. Poszerza tym samym swoją wiedzę na temat różnych kuchni świata i najnowszych trendów kulinarnych. 

Podczas tworzenia menu w Belvedere Catering by Design sięgać będzie nie tylko do swoich francusko-polskich korzeni łącząc najlepsze smaki Francji z sezonowymi produktami polskiej kuchni, którą bardzo ceni, ale także inspiracji kulinarnych z całego świata.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 23.11.2021
Aktualizacja: 23.11.2021