Dobro&Dobro Cafe zaprasza do Manufaktury

Udostępnij artykuł
W menu łódzkiego punktu znajdują się nie tylko klasyczne smaki, ale także kawowe wariacje, lemoniady i shake’i. Do tego śniadania, desery oraz lunche. To wszystko w nowej strefie restauracyjnej Manufaktury – Qulinarium.

Dobro&Dobro Cafe to europejska sieć kawiarni, która zapoczątkowała swoją historię od… najmniejszej kawiarni w Polsce. Ta została wpisała do księgi rekordów. Punkt w Manufakturze usytuowany jest w Qulinarium. Czyli strefie,  gdzie w jednym miejscu można znaleźć kilkanaście kuchni świata, a także wpaść po kawę na wynos.

Jakie kawowe propozycje można znaleźć w Dobro&Dobro Cafe? Żądni nowych smaków znajdą w menu np. płonącą ogniem kawę pieczoną, łagodną kawę chałwową. Także matcha mango latte, cappu orange czy… kokosowy flat white.

Wyspa jest kraftową realizacją konceptu kawiarni Dobro&Dobro Cafe, wykonaną w stylu loftowym, w pomarańczowym kolorze, który jest symbolem firmy i oznacza… dzielenie się dobrem. Z tego powodu koncepcja marki wpisuje się w refurbishment dawnego food courtu, a dzisiejszego Qulinarium Manufaktury znajdującego się na pierwszym piętrze centrum.

Wyspa w Manufakturze jest jedynym naszym punktem w galerii handlowej. To dla nas cenne doświadczenie w rozwoju sieci Dobro&Dobro. W przyszłości chcielibyśmy pojawić się w innych centrach, nie tylko w Polscemówi Liudmyla Sokalska, przedstawicielka Dobro&Dobro. Zdecydowaliśmy się na otwarcie punktu w Manufakturze, ponieważ jest to miejsce, które ciągle się rozwija oraz dostosowuje się do nowych tendencji biznesowych.

Lokal czynny jest od poniedziałku do soboty w godzinach 10:00-22:00, a w niedziele w godzinach 10:00-21:00. W niedziele niehandlowe kawiarnia działa w godzinach 12:00-20:00.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.08.2021
Aktualizacja: 16.08.2021