Dwie nowe lokalizacje Biesiadowa

Udostępnij artykuł

Pizzeria na Targówku będzie dziesiątym lokalem sieci w województwie mazowieckim. Obecnie działa tam sześć lokali, a reszta jest w przygotowaniu do otwarcia. Pizzeria w Koluszkach to 16 restauracja w Łódzkiem (14 już funkcjonuje, dwie zostaną otwarte w najbliższym czasie).

Sieć Biesiadowo liczy około 35 czynnych restauracji, a zapowiedziano już otwarcie około 10 kolejnych. Pizzerie funkcjonują w 11 województwach: podkarpackim, małopolskim, śląskim, dolnośląskim, lubuskim, wielkopolskim, łódzkim, kujawsko-pomorskim, warmińsko-mazurskim, lubelskim i mazowieckim, a w przygotowaniu są pierwsze lokale w Podlaskiem (w miejscowości Sokółka). Sieć działa w systemie franczyzowym, który firma uruchomiła pod koniec 2008 roku. Do otwarcia lokalu potrzebne jest około 50 tys. zł.

PPHU Wojtex z siedzibą w Łodzi prowadzi także nowo powstałą sieć Crazy Piramid Pizza, a w planach jest uruchomienie lokali serwujących dania z grilla. Ponadto, jak już podawał portal Horecanet.pl, firma zamierza uruchomić lokale Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza w innych krajach. Prowadzone są rozmowy z potencjalnymi masterfranczyzobiorcami z Anglii i Rosji.

Wojtex, oprócz gastronomii, zajmuje się wynajmowaniem automatów hazardowych o niskich wygranych oraz prowadzeniem hurtowni spożywczej.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 25.06.2010
Aktualizacja: 25.06.2010