Gdynia: Marcin Popielarz ponownie szefem Białego Królika

Udostępnij artykuł
Lokal pod koniec lutego pożegnał się z Head Chefem Rafałem Koziorzemskim, który rozpoczyna nową drogę zawodową. Całkowitą pieczę nad restauracją przejmuje ponownie Marcin Popielarz, który ją stworzył w 2015 roku i do tej pory pełnił tu funkcję Chef Patrona.

Szefowie pracowali ze sobą od początku istnienia restauracji, co pozwoliło na płynne przejście w listopadzie 2018 roku, kiedy to Rafał stał się odpowiedzialny za menu Białego Królika, pod okiem Marcina, a ten mógł zająć się nowymi projektami; m.in. otwarciem siostrzanej restauracji Biôli Trus w Leśnym Dworze w Sulęczynie.

Dwuipółletnia praca Rafała w charakterze Head Chefa była bardzo dobrze przyjmowana przez Gości restauracji i całe środowisko gastronomiczne. I, choć spora jej część przypadła na trudny czas pandemii, udało się wdrożyć nowe koncepcje, zrealizować ciekawe projekty kulinarne i ruszyć z produkcją chleba.

Rafała zapamiętamy także jako zapalonego zielarza buszującego po okolicznych lasach w poszukiwaniu mniej popularnych roślin, by potem coś z nich przyrządzić. Jego pełne pasji opowieści obfitowały w ciekawostki i urzekały cały zespół. Rafał dał się również poznać jako osoba bardzo rodzinna, nade wszystko uwielbiająca swoją córeczkę oraz z sentymentem wracająca do kulinarnych przepisów Babci Bernadetki, które skądinąd z powodzeniem wprowadzał też do kuchni Białego Królika w nowej formie.Nie do zapomnienia jest też temperament Rafała, który wielokrotnie dał o sobie znać. Zawsze jednak można było na niego liczyć i nie było też dla niego rzeczy niemożliwych. Współpraca z tak zaangażowanym, odpowiedzialnym i zdolnym profesjonalistą była dla nas wszystkich przyjemnością. Na nas zawsze mógł liczyć i pozostanie tak nadal – napisała w oświadczeniu restauracji Marta Dworak, PR & Marketing Manager.

Powrót Marcina Popielarza zaczyna nowy rozdział na kartach królikowej opowieści. Ostatnie dwa lata upłynęły mu na tworzeniu nowego konceptu wedding venue w Leśnym Dworze w Sulęczynie, doskonaleniu kuchni kaszubskiej w tamtejszej restauracji Biôli Trus oraz produkowaniu własnej linii przetworów roślinnych.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać
się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.