Green Caffè Nero partnerem premiery musicalu „Waitress” w Teatrze Muzycznym Roma

Udostępnij artykuł
Najlepsi bariści popularnych lokali serwujących kawę, ciasta i przekąski przeprowadzili dla aktorów przedstawienia profesjonalne szkolenie z zakresu parzenia kawy. Goście kawiarni Green Caffè Nero oraz fani musicali będą mogli skosztować specjalnie stworzonego na tę okazję „ciastka musicalowego”.

Nie zabraknie też konkursów, w których można będzie wygrać zaproszenia na spektakle musicalu, w tym na przedstawienia przedpremierowe. Premiera musicalu „Waitress” już 30 maja 2021 roku.

Uważamy, że kawiarnie można porównać do teatru i że bar w kawiarni jest jakąś formą sceny. Ze scenografią jakim jest wystrój lokalu, a bariści są aktorami, współpraca z warszawskim Teatrem Muzycznym Roma jest zatem formą wymiany doświadczeń. Podobieństw pomiędzy teatrem a kawiarnią jest bardzo dużo – powiedział Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero. – W ramach naszego partnerstwa, Sylwester Błażejczyk, manager jakości kawy i Natalia Racka, trenerka, przeprowadzili szkolenie z zakresu parzenia kawy dla aktorów występujących w musicalu. Przekazali im podstawowe informacje, jakie powinien znać każdy barista. Jak parzyć espresso, sposoby pienienia mleka, a także jak z uśmiechem obsługiwać gości.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Specjalne ciastko musicalowe

Dodatkową atrakcją dla wszystkich gości lokali Green Caffè Nero oraz fanów musicali jest „ciastko musicalowe”. W okolicach premiery przedstawienia zagości w kawiarniach. Będzie to zupełna nowość. Opracowana na bazie bardzo „domowej” receptury, autorsko przygotowanej przez szefa piekarnio-cukierni Muffia, Wojciecha Klimczaka. Jest to krucha tarta wypełniona konfiturą jagodową i udekorowana kremem mascarpone z jagodami. Ciastko kolorystycznie w pełni nawiązuje do logo spektaklu. Do wyrobu tarty wykorzystywane są najlepsze składniki, które będą sezonowo zmieniane, w zależności od pory roku i aktualnej dostępności produktów.

W programie przygotowanym do musicalu „Waitress” znajdą się autorskie przepisy do zaparzenia kawy w domu. Przygotował je zespół Green Caffè Nero: Izabela Sakowska szefową działu jakości kawy i Sylwester Błażejczyk, natomiast autorem ilustracji jest maestro Łukasz Kaczmarek.

Niespodzianki partnerskie

„Waitress” to historia kobiety, która próbuje wyrwać się z nieudanego małżeństwa, odzyskać wolność i możliwość samodzielnego decydowania o własnym losie. Liczymy, że ta musicalowa opowieść – wzruszająca i poruszająca, a zarazem pełna humoru i dowcipu – spotka się z uznaniem publiczności i krytyków w Polsce – powiedział Wojciech Kępczyński, dyrektor Teatru Muzycznego Roma w Warszawie. – Bardzo się cieszymy z partnerstwa z Green Caffè Nero, ponieważ dzięki współpracy nasi aktorzy mieli okazję poznać tajniki parzenia kawy, przy czym było dużo śmiechu i zabawy. Mamy nadzieje, że efekt będzie znakomity, dzięki czemu widzowie zobaczą i poczują prawdziwość działań aktorów na scenie – dodał Wojciech Kępczyński.

Dla widzów Teatru Muzycznego Roma i gości kawiarni Green Caffè Nero zorganizowane zostaną konkursy. Będzie można wygrać zaproszenia na spektakle „Waitress”, w tym na spektakle przedpremierowe. Ponadto pojawiać się będą inne niespodzianki, o których partnerzy będą informować na swoich profilach w mediach społecznościowych w trakcie grania musicalu. Polska premiera przedstawienia w warszawskim Teatrze Muzycznym Roma odbędzie się 30 maja 2021 roku. Więcej o musicalu „Waitress” pod tym linkiem.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.05.2021
Aktualizacja: 25.05.2021