Green Caffè Nero z letnimi nowościami

Udostępnij artykuł
Goście będą mogli w tym sezonie zasmakować szerokiej gamy napojów mrożonych. Także ciast oraz tart wypiekanych według domowych receptur z wykorzystaniem sezonowych owoców. Oprócz popularnych klasyków nie zabraknie też nowości. W tym ciasta wegańskiego pod nazwą Owocowy Sen Nocy Letniej. Najnowsza oferta jest już dostępna w kawiarniach w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu.

Miłośnicy klasycznych kaw mrożonych znajdą w naszej ofercie między innymi Iced Flat White, Iced Cappuccino, Freddo Espresso, czy klasyczne Frappe. W ofercie nie braknie też smaków herbat mrożonych. Przygotowywanych na bazie herbat liściastych, lemoniady ze świeżo wyciskanego soku cytrynowego z imbirem i syropem z trawy cytrynowej. Także pełnych witamin smoothies. Do przygotowania tych ostatnich stosujemy pełną gamę kolorów i owoców. W tym acai, czarną porzeczkę, marakuję, mango, ananasa i wiele innych – powiedział Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.

Do oferty napojów letnich w tym roku trafia także Tonic Espresso. Napój ten serwowany będzie z dodatkiem marakui, która dobrze komponuje się z delikatną goryczką toniku. Kolejną nowością jest orzeźwiająca Frappe truskawkowa przygotowana na bazie kruszonego lodu i truskawkowego puree. W ofercie napojów znajdują się także dwie nowe herbaty mrożone. Jedna na bazie English Breakfast połączonej z sokiem z kwiatów czarnego bzu, świeżej limonki, mięty. Druga na bazie suszu owocowego, syropu z granatów z dodatkiem leśnych owoców, takich jak jeżyny, maliny i żurawiny.

Ofertę letnią Green Caffè Nero jak co roku uzupełniają ciasta i tarty powstające według domowych receptur z wykorzystaniem sezonowych owoców. W tym bezy Pavlovej z mascarpone, aperolem i mnóstwem świeżych owoców, a także kolejnych nowości.

Jagoda kamczacka i Sen Nocy Letniej

„Sezonowość” – to słowo przyświeca w poszukiwaniu i przygotowywaniu nowych propozycji ciast. W tegorocznej ofercie letniej Green Caffè Nero goście będą mogli spróbować tarty z jagodą kamczacką, która z racji krótkiego czasu owocowania pojawi się w kawiarniach tylko przez kilka tygodni. Owoc ten, mało znany w Polsce, bardzo bogaty jest w substancje bioaktywne, witaminy i prowitaminy.

Kolejna nowość to wegańskie ciasto Owocowy Sen Nocy Letniej, w którego składzie znajduje się mus z mango i brzoskwini, tapioka z kokosem, konfitura z jagód, a także spód z migdałów i daktyli.

Najnowsza letnia oferta sezonowa jest już dostępna w kawiarniach Green Caffè Nero w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE kwiecień – maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 22.06.2021
Aktualizacja: 22.06.2021