Gruby Benek w Zakopanem otwarty

Udostępnij artykuł

Jest to pierwszy lokal na mapie województwa małopolskiego. Działa w modelu Take Away i realizuje zamówienia do późnych godzin wieczornych. Gruby Benek w Zakopanem jest nastawiony głównie na dostawy, realizuje również zamówienia z odbiorem osobistym przy ul. Stachonie 16A.

Już od pierwszego dnia uruchomienia zamówień widzimy, że niestandardowe godziny pracy lokalu idealnie się sprawdzają w tej miejscowości – mówi Maciej Adamski, specjalista ds. kluczowych klientów. Przebywając na urlopie każda minuta jest dla nas cenna. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych gości postanowiliśmy uruchomić lokal w godzinach popołudniowych i nocnych, aby po wielogodzinnym szusowaniu na stokach mogli na spokojnie zamówić ciepłe i smaczne jedzenie, dzięki czemu mają energię na kolejny dzień pełen atrakcji.

W menu nowego lokalu znajdują się oczywiście flagowe produkty sieci. Między innymi pizza w amerykańskim stylu przygotowywana z najlepszej jakości składników BenKura oraz lekkie sałatki. Z kilkunastu ogólnopolskich propozycji największą popularnością cieszą się pizze z prawdziwą, dojrzewającą kiełbasą pepperoni oraz z oryginalnym kebabem wołowym. Podczas pierwszych dni dużym zainteresowaniem cieszyła się również kompozycja lokalna – Góralski Benek. W jego skład wchodzi prawdziwa mozzarella, boczek, oscypek i żurawina. Na miłośników klasycznej pizzy czeka zaś pizza na cienkim cieście we włoskim stylu.  

Pizzeria w Zakopanem to kolejny lokal sieci Gruby Benek w formule Take Away. W sezonie letnim sieć planuje powiększyć lokal o strefę ogródka, tak, aby goście mogli podziwiać widok na Giewont. Lokal w Zakopanem pomimo, że jest nastawiony głównie na dostawy, realizuje również zamówienia
z odbiorem osobistym przy ul. Stachonie 16A. Pizzeria jest czynna od niedzieli do czwartku w godzinach 16.00 – 01.00, a w piątki i soboty od 16.00 do 02.00 w nocy. Zamówienia można składać telefonicznie pod numerem: 510 307 310 oraz online na stronie www.grubybenek.pl

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.02.2022
Aktualizacja: 19.02.2024