Gruby Benek w Zakopanem otwarty

Udostępnij artykuł

Jest to pierwszy lokal na mapie województwa małopolskiego. Działa w modelu Take Away i realizuje zamówienia do późnych godzin wieczornych. Gruby Benek w Zakopanem jest nastawiony głównie na dostawy, realizuje również zamówienia z odbiorem osobistym przy ul. Stachonie 16A.

Już od pierwszego dnia uruchomienia zamówień widzimy, że niestandardowe godziny pracy lokalu idealnie się sprawdzają w tej miejscowości – mówi Maciej Adamski, specjalista ds. kluczowych klientów. Przebywając na urlopie każda minuta jest dla nas cenna. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych gości postanowiliśmy uruchomić lokal w godzinach popołudniowych i nocnych, aby po wielogodzinnym szusowaniu na stokach mogli na spokojnie zamówić ciepłe i smaczne jedzenie, dzięki czemu mają energię na kolejny dzień pełen atrakcji.

W menu nowego lokalu znajdują się oczywiście flagowe produkty sieci. Między innymi pizza w amerykańskim stylu przygotowywana z najlepszej jakości składników BenKura oraz lekkie sałatki. Z kilkunastu ogólnopolskich propozycji największą popularnością cieszą się pizze z prawdziwą, dojrzewającą kiełbasą pepperoni oraz z oryginalnym kebabem wołowym. Podczas pierwszych dni dużym zainteresowaniem cieszyła się również kompozycja lokalna – Góralski Benek. W jego skład wchodzi prawdziwa mozzarella, boczek, oscypek i żurawina. Na miłośników klasycznej pizzy czeka zaś pizza na cienkim cieście we włoskim stylu.  

Pizzeria w Zakopanem to kolejny lokal sieci Gruby Benek w formule Take Away. W sezonie letnim sieć planuje powiększyć lokal o strefę ogródka, tak, aby goście mogli podziwiać widok na Giewont. Lokal w Zakopanem pomimo, że jest nastawiony głównie na dostawy, realizuje również zamówienia
z odbiorem osobistym przy ul. Stachonie 16A. Pizzeria jest czynna od niedzieli do czwartku w godzinach 16.00 – 01.00, a w piątki i soboty od 16.00 do 02.00 w nocy. Zamówienia można składać telefonicznie pod numerem: 510 307 310 oraz online na stronie www.grubybenek.pl

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 16.02.2022
Aktualizacja: 11.01.2023