IGHP dołącza do Krajowej Izby Gospodarczej

Udostępnij artykuł
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego została członkiem Krajowej Izby Gospodarczej – organizacji zrzeszającej ponad 160 izb regionalnych, branżowych i bilateralnych. IGHP to największa organizacja samorządu gospodarczego w branży hotelarskiej, w jej szeregach jest ponad pół tysiąca hoteli.

Liczę, że dzięki dołączeniu do Krajowej Izby Gospodarczej będziemy mogli działać jeszcze bardziej skutecznie. Doświadczenia czasu pandemii pokazały, że warto razem ze środowiskiem biznesowym walczyć o interesy naszej branży – mówi Ireneusz Węgłowski, prezes IGHP.

Krajowa Izba Gospodarcza zrzesza na zasadzie dobrowolności izby gospodarcze oraz inne organizacje gospodarcze i społeczne, których przedmiotem działania jest wspieranie rozwoju gospodarczego. Do zadań KIG należy m.in. reprezentowanie interesów swoich członków i podmiotów gospodarczych wobec organów państwa, organizacji krajowych i zagranicznych. Także działanie na rzecz rozwoju przedsiębiorczości w nowoczesnych formach organizacyjnych i technologicznych. Również wyrażanie opinii o stanie rozwoju gospodarczego w Polsce i inspirowanie tworzenia i nowelizacji przepisów.

Cieszy nas, że branża hotelarska będzie miała swojego reprezentanta w gronie członków KIG. IGHP to wiarygodny partner, który niejednokrotnie w czasie pandemii pokazał, jak ważne jest konsekwentne działanie – mówi Andrzej Arendarski, prezydent Krajowej Izby Gospodarczej.

ŚWIAT HOTELI – CZERWIEC-LIPIEC 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.07.2021
Aktualizacja: 05.07.2021