Kolejne 23 pokoje w hotelu Atos wyremontowane

Udostępnij artykuł

Pokoje Komfort są wyposażone w nowe funkcjonalne meble, telewizor, telefon i dostęp do Internetu.
To nie pierwsza inwestycja w Atosie w ostatnich miesiącach. Jak już podawał portal Horecanet.pl, we wrześniu 2009 roku ruszyła nowa restauracja. Podobne przedsięwzięcia zostały poczynione w dwóch pozostałych hotelach zlokalizowanych na Stegnach – w Aramisie i Portosie. Związane były to z tym, że przejęto restauracje, które wcześniej wynajmowane one były firmom zewnętrznym.

Hotele Atos, Aramis i Portos sąsiadują ze sobą i mieszczą się przy ul. Mangalia na warszawskich Sterganch. Obiekty te zrzeszone są w sieci START hotel a ich właścicielem jest spółka PUHIT SA. Oba jednogwiazdkowe hotele – Atos i Aramis – posiadają po 230 pokoi, hotel Portos, który w czerwcu 2009 roku otrzymał kategorię trzech gwiazdek, oferuje 230 pokoi, salę konferencyjną, sale warsztatowe. We wszystkich pokojach dostępny jest bezpłatny internet. PUHIT SA jest także właścicielem trzygwiazdkowego hotelu Felix położonego na warszawskiej Pradze. Hotel dysponuje 227 pokojami, restauracją, trzema klimatyzowanymi salami konferencyjnymi oraz salami warsztatowymi.

Ponadto w portfolio PUHIT SA znajdują się dwa hostele w Warszawie (Służewiec i To-Tu), centra konferencyjne Promenada nad Zalewem Zegrzyńskim i Galeria na Kole w Warszawie, trzy trzygwiazdkowe hotele w Krakowie (RT Monopol, RT Regent i RT Galicya) oraz marka i program marketingowy START hotel. W tym roku spółka – po raz trzeci – znalazła się wśród laureatów rankingu Gazele Biznesu i odebrała nagrodę. Wyróżnienia przyznawane są firmom średniej wielkości, które doskonale dają sobie radę wśród nawet znacznie większych konkurentów.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 21.04.2010
Aktualizacja: 21.04.2010