Nowy lokal w Płocku znajduje się przy ul. Wyszogrodzkiej 120, w sąsiedztwie Leroy Merlin. To budynek o szarej fasadzie, charakterystycznej dla tej szwedzkiej sieci. Restauracja ma powierzchnię 130 mkw. i 60 miejsc siedzących. Ogródek oferuje 32 kolejne. Goście MAX Premium Burgers mogą składać zamówienie przy tradycyjnej kasie lub skorzystać z jednego z pięciu kiosków do samodzielnego zamawiania.
MAX przy ul. Wyszogrodzkiej to lokal typu Drive. Zmotoryzowani mogą zamawiać, a także odbierać posiłki bezpośrednio do samochodu albo skorzystać z jednego z 28 miejsc parkingowych i zjeść wewnątrz. Restauracja jest otwarta przez cały tydzień w godzinach 9:00 – 22:00. Płocki MAX to 15 obiekt sieci w Polsce. Dodatkowo marka zapowiada kolejne otwarcia już wkrótce.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij i zapoznaj się z pełnym wydaniem <<
O MAX Premium Burgers
MAX Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi. Firma powstała w 1968 r. Co ciekawe, do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W menu dominują burgery: od małych po największe Grand Deluxe, frytki, shak’i, sałatki, a także przekąski typu nuggety czy skrzydełka kurczaka. Niewątpliwie na tle innych sieci restauracyjnych markę MAX Burgers wyróżnia dbałość o wyjątkowy smak potraw, a także rozbudowane menu bezmięsne bazujące na roślinnej „wołowinie”. Dodatkowo to autorski pomysł szefa kuchni MAXa.
MAX Burgers szczególnie poważnie traktuje swoją odpowiedzialność za klimat planety. Dlatego kompleksowo mierzy swoje emisje. Systematycznie je obniża w odniesieniu do poziomu sprzedaży. Dodatkowo usuwa z atmosfery gazy cieplarniane w ilości odpowiadającej co najmniej 110 proc. swoich emisji. Jako pierwsza sieć restauracji szybkiej obsługi na świecie oznacza swoje menu wartościami CO2. Także ułatwia gościom podejmowanie wyborów przyjaznych środowisku. W 2019 roku MAX został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.
Obecnie sieć zatrudnia ok. 6 tys. pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski, a także Egiptu. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Sieć obejmuje lokale w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Gdańsku i na Śląsku.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione