Krowarzywa z roślinnym fisz & czips

Udostępnij artykuł

Krowarzywa od 2013 roku regularnie tworzy nowe receptury swoich dań. Doceniają je nie tylko zdeklarowani weganie, ale również osoby na co dzień jedzące mięso, dla których kwestie zdrowia i ekologii nie są obojętne. 22 marca 2022, czyli w Dzień Ochrony Morza Bałtyckiego, marka informuje o nadchodzącej premierze najnowszej kategorii w swoim stałym roślinnym menu. Będzie to w 100 proc. roślinne fisz & czips.

Po kilku miesiącach wymagających testów Krowarzywa wprowadza nowy produkt opracowany pod czujnym okiem swojego wieloletniego szefa kuchni – Kornela Kisały.

Goście Krowarzywa będą mieli szansę poczuć się jak na wakacjach nad Bałtykiem z rodzicami. Kiedy to rozkoszowali się smakiem smażonej ryby bez myślenia o tym, co ich połów robi z naszym morzem. W Krowarzywa można poczuć się tak samo beztrosko, bo premierowa ryba jest w 100 proc. z roślin. Przy jej produkcji nie ucierpiały zwierzęta ani środowisko. 

Roślinna “Ryba” Krowarzywa jest zrobiona na bazie białka grochu z naturalnymi przyprawami i ziołami. Decydując się na roślinną rybę jesz produkt: bez dodatku soi, bogaty w białko, bez konserwantów, ołowiu, ryzyka przełowienia, cierpienia zwierząt.

Trzy kawałki “ryby” w Krowarzywa

Fish & czips to trzy kawałki roślinnej “ryby” z pieczonymi frytkami i domowym sosem tatarskim.  Pre-sale fish & czips startuje 25 marca stacjonarnie we wszystkich lokalach sieci. Limitowane boxy z wegańską rybą i frytkami w promocyjnej cenie w ramach pre-sale można będzie zamawiać na miejscu i na wynos do 27 marca lub do wyczerpania zapasów. Cena fisz & czips w pre-sale to 14,99 zł.

Od 1 kwietnia fish & czips trafi do stałej oferty. Będzie dostępne w lokalach oraz w dostawie w restauracjach Krowarzywa w całej Polsce. W kwietniu dostępna roślinna ryba Krowarzywa będzie również w formie Burgera i Wrapa jako kwietniowy Smak Miesiąca pod nazwą Fiszex.

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 22.03.2022
Aktualizacja: 22.03.2022