Kuba Wojewódzki i Dawid Kwidziński otwierają kolejną restaurację i szukają franczyzobiorców

Udostępnij artykuł

Gdyńska restauracja Niewinni Czarodzieje TrzyZero obchodzi trzecie urodziny. Z tej okazji jej właściciele, Kuba Wojewódzki i Dawid Kwidziński, zapowiedzieli otwarcie kolejnego lokalu w Gdańsku. Jednocześnie ogłosili, że poszukują franczyzobiorców w całej Polsce.

Moi drodzy. W Gdyni wkrótce świętujemy trzecie urodziny naszej restauracji Niewinni Czarodzieje TrzyZero. W związku z tym faktem oraz planowanym otwarciem kolejnego miejsca, tym razem w Gdańsku mamy dla Was propozycję. Jeśli ktoś chciałby zostać naszym partnerem biznesowym i w swoim mieście otworzyć wspólny koncept to zapraszamy. – napisał pod koniec maja br. w swoich mediach społecznościowych Kuba Wojewódzki.

Wojewódzki wraz z Dawidem Kwidzińskim są właścicielami gdyńskiego lokalu Niewinni Czarodzieje TrzyZero od trzech lat. Kwidziński posiada również restaurację Aleje 40 w Gdyni, wcześniej prowadził też Como Ristorante przez 11 lat, również w Gdyni. 

Niewinni Czarodzieje TrzyZero mieści się w samym centrum Gdyni, przy placu Grunwaldzkim 2. Lokal ma ok. 190 mkw i mieści ok. 70 osób w środku. W sezonie letnim zyskuje dodatkowe 80-90 miejsc w ogródku.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Nietuzinkowe miejsce

Chcieliśmy stworzyć nietuzinkowe miejsce na trójmiejskiej mapie gastronomicznej. Od początku naszej działalności zdawaliśmy sobie sprawę, ze dziś nie wystarczy tylko doskonała kuchnia. Konsekwentnie od trzech lat oferujemy naszym gościom o wiele więcej niż tylko dobre jedzenie. – mówi specjalnie dla nas Dawid Kwidziński.

Dlatego Niewinni Czarodzieje TrzyZero to również cykliczne wydarzenia kulturalne, muzyczne, kulinarne. Na scenę restauracji zapraszane były wyjątkowe postaci ze świata sztuki i rozrywki, takie jak Tomasz Makowiecki, wyjątkowi komicy w tym Adam Van Bendler i najsłynniejszy stand-uper w Polsce Łukasz Lotek Lotkowski, kulinarny geniusz Pascal Brodnicki, młodzi, utalentowani artyści miejscy, których prace można podziwiać podczas wernisaży i wystaw sztuki w przestrzeni restauracji.

Lokal wyróżnia się wyjątkowym klimatem, który nie jest dziełem przypadku, lecz efektem starannie zaplanowanej koncepcji. Każdy aspekt wnętrza, materiałów, tekstur, odpowiednio dobranej muzyki, oświetlenia i ogólnej atmosfery został tak przemyślany, aby stworzyć niezapomniane doświadczenie dla gości. Wszystkie te elementy są częścią strategii, mającej na celu zbudowanie unikalnego i niezapomnianego doświadczenia dla każdego gościa restauracji.

Chcemy, aby nasi goście czuli się wyjątkowo od momentu przekroczenia progu naszego lokalu, aż po opuszczenie go z uśmiechem na twarzy. Dzięki temu mamy ogrom stałych bywalców, którzy do nas wracają, wiedząc, że zawsze mogą liczyć na spójne i satysfakcjonujące doświadczenie. Jest to też z pewnością efektem naszej filozofii serwisu. Obsługa jest szkolona i uczy się naszego podejścia do pracy z gośćmi restauracji. Wychodzimy z założenia ze my w restauracji nie sprzedajemy tylko jedzenia, goście wybierają nasz lokal żeby spędzić u nas swój wolny czas – a my ten czas chcemy im uprzyjemnić. – dodaje Dawid Kwidziński.

Sezonowa karta i autorskie koktajle

Obecnie szefem kuchni Niewinnych Czarodziei TrzyZero jest Rafał Błoński, wcześniej szef kuchni jednego z renomowanych trójmiejskich hoteli. Popisowe danie restauracji to kaczka, która podawana jest ze specjalnymi przyprawami, sosami i dodatkami tak by gość sam mógł sobie skomponować smaki tak jak lubi. Oprócz tego tataki z tuńczyka, tatar wołowy, kalmary oraz bao i burgery. Karta zmieniana jest sezonowo.

Barmani Niewinnych Czarodziei TrzyZero tworzą jakościowe autorskie koktajle oraz wariacje na temat klasyków. Szef baru wraz z barmanami przygotowują dla całej załogi restauracji degustacje, podczas których wybierane są najlepsze propozycje i później wprowadzane do menu.

W naszej strategii koktajlowej skupiamy się też na formie podania. Część koktajli podajemy ze specjalnym rytuałem przypisanym do konkretnego drinka. I tak w zależności od koktajlu podajemy go z suchym lodem, bańką mydlaną, dymem, światłem, dedykowanym szkłem itd. Lubimy patrzeć jak nasi goście wyciągają telefony aby nagrać sposób podania. Cieszy nas to, że nasze pomysły są widowiskowe i goście chcą podzielić się efektem ze swoimi znajomymi na na przykład na social mediach. Oprócz tego oczywiście zauważamy coraz większe zainteresowanie gości moktailami, czyli koktajlami bezalkoholowymi. Mamy sporo takich propozycji. – tłumaczy restaurator.

Nowy lokal w Gdańsku i franczyza

Od początku z Kubą planowaliśmy rozwój naszej współpracy. Od dłuższego czasu szukaliśmy miejsca na naszą kolejną restaurację w Gdańsku i w innych miastach. Udało nam się to miejsce w Gdańsku znaleźć, podpisaliśmy umowę najmu i w najbliższym czasie ogłosimy, w którym miejscu będzie nasza kolejna restauracja. Koncept się sprawdził, a apetyt mamy większy, dlatego chcemy się rozwijać i otwierać lokale w kolejnych miastach. Zdaliśmy sobie sprawę, że sposób w jaki prowadzimy biznes, osobiste zaangażowanie w operacje restauracji wymaga ciągłego nadzoru i częstej obecności. Z tego powodu uznaliśmy, że najlepszym sposobem na bardziej dynamiczny i lepszy dla marki rozwój będzie poprzez znalezienie partnerów w innych miastach, którzy poprowadzą wspólny projekt tak jak ja go prowadzę w Gdyni i niedługo w Gdańsku. A takie rozwiązanie daje system franczyzowy. – wyjaśnia Dawid Kwidziński.

Nowym partnerom biznesowym właściciele Niewinnych Czarodziei TrzyZero przekażą filozofię prowadzenia restauracji, know how, przeszkolą, pomogą w aranżacji. Franczyzobiorca otrzyma całą wiedzę i wsparcie w prowadzeniu restauracji pod szyldem marki na każdym etapie współpracy. Zaplanowana zostanie także komunikacja marketingowa, wykorzystująca wszystkie kanały.

Poszukujemy partnerów w największych miastach Polski, liczących powyżej 250 000 mieszkańców oraz w popularnych miejscowościach turystycznych. Miejsca o dużym natężeniu ludzi, centra miast. Lokal powinien mieć minimum 200 m2. Wkład finansowy będzie różnić się w zależności od lokalizacji, wielkości i specyfiki lokalu. Zakładamy sytuacje, gdzie lokal będzie dostosowywany po wcześniej funkcjonującej tam restauracji, wtedy koszt inwestycji z pewnością będzie mniejszy niż w miejscu gdzie restauracja będzie budowana od zera. – mówi nam Dawid Kwidziński.

Dawid Kwidziński i Kuba Wojewódzki chcieliby stworzyć projekt z przedsiębiorcą, który wcześniej miał doświadczenie w prowadzeniu lokalu gastronomicznego, jednak nie jest to warunek konieczny. Właściciele Niewinnych Czarodziei TrzyZero wierzą, że uda im się nauczyć biznesu osobę, która ma doświadczenie biznesowe w innej branży. Szczegółów na temat franczyzy można szukać na stronie internetowej restauracji.

Źródło: Niewinni Czarodzieje TrzyZero

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 11.06.2024
Aktualizacja: 11.06.2024