Makro zakończyło cykl warsztatów „Z ognia”

Udostępnij artykuł

Sieć hurtowni zakończyła kolejny cykl skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. „Z ognia” to spotkania poświęcone technikom BBQ, grillowania, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków. Warsztaty poprowadził Andrzej Andrzejczak, który wspólnie z szefami kuchni Akademii Inspiracji Makro przygotowywał dania. Ostatnie spotkanie odbyło się 21 czerwca w Tomaszkowie.

Warsztaty „Z ognia” były skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Spotkania poprowadził Andrzej Andrzejczak, szef kuchni znany między innymi z programów „Zgrillowani” i „M jak mięso”, który wraz z szefami kuchni Akademii Inspiracji Makro przygotowywał dania. W warsztatach wzięło udział blisko 300 uczestników.

Cykl „Z ognia” miał na celu pokazać uczestnikom, jak różnorodne może być menu przygotowane na grillu – mówi Paweł Koperek, menadżer ds. klientów HoReCa w Makro Polska. – Podobnie jak w przypadku poprzednich warsztatów chcieliśmy zainspirować właścicieli restauracji i szefów kuchni.

Spotkania dały uczestnikom możliwość poznania technik BBQ, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków. Wśród dań przygotowanych przez szefów kuchni były między innymi: brioche z szarpaną jagnięciną, pastą z pieczonego bakłażana z miso i kremem z koziego sera, mostek Low&Slow z domowym BBQ na pieczonym ziemniaku czy tacos z pulled pork a la Pastor.

Źródło: Makro Polska

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 22.06.2023
Aktualizacja: 22.06.2023