Komentuje: Marcin Zalewski, współwłaściciel the White Bear Coffee, the White Bear Ice Cream
[SPECJALNIE DLA NAS] The White Bear Ice Cream to marka franczyzy lodowej, która jest bezpośrednim przedłużeniem sieci kawiarni the White Bear Coffee. Powstała, aby z jednej strony wzbogacić i uatrakcyjnić menu lokali, z drugiej – jako pomysł na samodzielny biznes ze stosunkowo niskim wkładem własnym.

Obecnie nasi partnerzy mogą więc otworzyć własną kawiarnię, w której oprócz kawy z segmentu coffee speciality, będą przez cały rok serwować rzemieślnicze lody. Mogą też zdecydować się na sezonową lodziarnię – w formule lokalu stacjonarnego lub rikszy. W obu przypadkach oferta uzupełnia się nawzajem, przez co trafia do szerszego grona odbiorców.
Tym, co wyróżnia nas na rynku są personalizowane produkty, wysoka jakość oraz nowoczesna, bardzo charakterystyczna identyfikacja wizualna. Nasze koncepty są spójne i dopracowane w każdym detalu – od projektu witryny po kubeczki czy ubiór sprzedawców. Intrygujące postacie Miśków oraz karta “od lodów po kawę” przyciągają zarówno młodszych, jak i starszych gości. Jeszcze w te wakacje na ulice Białegostoku wyjedzie też nasz pierwszy lodobus. Jesteśmy pewni, że pastelowy “belmondziak” będzie dla mieszkańców nie lada atrakcją i spotka się z ciepłym przyjęciem.
W lodziarniach the White Bear Ice Cream serwujemy lody tradycyjne, oparte na naturalnych składnikach. Ale oprócz klasyków, jak śmietanka, truskawka lub pistacja, mamy także propozycje w stylu: tarta cytrynowa, beza pavlova, sorbet marakuja. Także nasz specjalny, kawowy smak, stworzony na potrzeby sieci.
Oferta podąża za lodowymi trendami, w których ceni się czystą etykietę. Czyli produkty wytwarzane w rzemieślniczy sposób, bez zbędnej chemii i szkodliwych dla zdrowia dodatków, ale o ciekawych, niespotykanych smakach. Co ważne, karta zmienia się praktycznie codziennie, dlatego za każdym razem można spróbować czegoś nowego.
W kawiarniach i lodziarniach stacjonarnych dostępny jest też nasz jedyny w swoim rodzaju miśkowy deser i przekąska w jednym. To lody zamknięte w ciepłym pączku, podawane z bitą śmietaną, owocami i innymi dodatkami. Ta propozycja naprawdę robi wrażenie i może być serwowana bez względu na porę roku.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.