MAX Premium Burgers zaprasza na Crunchy Nacho – burgery w stylu meksykańskim

Udostępnij artykuł
Szwedzka sieć restauracji w ciągu ponad czterech lat obecności w Polsce przyzwyczaiła gości do oferty, w której królują okresowo zmieniane burgery największego rozmiaru – Grand Deluxe. 21 października w menu debiutuje Crunchy Nacho.

Nowy burger to ujęte w dwie bułki bogactwo meksykańskich smaków: z salsą własnej receptury, przyprawą taco, pikantnym majonezem jalapeño i nachosami serowymi. Kompozycji smakowej dopełnia cheddar, pomidor, sałata lodowa i marynowana czerwona cebula.

Jak zawsze w przypadku MAXa nowy burger występuje w kilku równorzędnych wersjach proteinowych. Oprócz wołowiny mamy dwie opcje wegetariańskie: z serem halloumi oraz z Delifresh Plant Beef – oryginalnym pomysłem MAXa na roślinną porcję białka doskonale imitującą mięso. 

Nowym burgerom towarzyszą frytki z sosem kreolskim, podawane z posiekaną papryczką jalapeño, czerwoną cebulą, sosami serowym i kreolskim. Miłośników meksykańskich smaków ucieszy zapewne też to, że w ofercie pojawiły się dwa nowe sosy: majonez jalapeño i salsa wg. receptury MAXa.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

MAX to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. Jest to też pierwsza sieć restauracji szybkiej obsługi na świecie, która oznacza swoje menu wartościami CO2. Firma realizuje swoją odpowiedzialność klimatyczną poprzez działania w trzech obszarach. Po pierwsze, kompleksowo mierzy swoje emisje. Po drugie, systematycznie je obniża w odniesieniu do poziomu sprzedaży. Po trzecie, usuwa z atmosfery gazy cieplarniane w ilości odpowiadającej co najmniej 110 proc. swoich emisji.

W 2019 roku MAX został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”. Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski i Egiptu. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Dziś polska sieć liczy 12 lokali w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Trójmieście i na Śląsku. Firma planuje otwarcia kolejnych, m.in. w Krakowie i Płocku.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.