Michał Miernik nowym szefem kuchni w Kyriad Karkonosze

Udostępnij artykuł

1 sierpnia Michał Miernik objął funkcję szefa kuchni w hotelu Kyriad Karkonosze. W swoim menu przedstawia autorską interpretację kuchni regionalnej i staropolskiej.

Michał Miernik związany jest z regionem karkonoskim od lat. W menu stworzonym dla hotelu Kyriad Karkonosze przedstawia autorską interpretację kuchni regionalnej i staropolskiej. Stawia na casual dining w eleganckiej odsłonie. Wybór tego obiektu podyktowała chęć zmiany stylu pracy – z uporządkowanymi standardami i określoną strukturą organizacji, jakie prezentuje obiekt sieciowy.

Oprócz zadań administracyjnych, logistycznych i organizacyjnych mam też czas na aktywne gotowanie w kuchni razem z załogą, co bardzo sobie cenię. – mówi Michał Miernik.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj-czerwiec 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

O hotelu

Kyriad Karkonosze to wyjątkowy projekt condohotelowy u podnóża Karkonoszy, znajdujący się w otoczonej zielenią lokalizacji, zaledwie 10 min. drogi od Szklarskiej Poręby. Obiekt oferuje jeden z największych aqua parków w regionie, lokalną kuchnię, sale konferencyjne, siłownię a także apartamenty z balkonami z widokiem na szczyty Karkonoskiego Parku Narodowego. Hotel należy do programu lojalnościowego drugiej największej grupy hotelarskiej na świecie – Louvre Hotels Group, właściciela marki Kyriad, z 27 milionami aktywnych członków z całego świata.

Źródło: Michał Miernik

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 08.08.2023
Aktualizacja: 08.08.2023