Akcja zatytułowana jest “Kiedy gotuję, to nie marnuję” i polega na przesłaniu przepisu kulinarnego, z wykorzystaniem żywności uchronionej przed wyrzuceniem lub pozostałej z innego posiłku. Zgłoszenia do niej należy przesyłać do 17 maja 2020 r.
Celem konkursu jest popularyzowanie i promowanie idei niemarnowania żywności oraz kształtowanie postaw wrażliwości na tę kwestię. To także zachęta do korzystania z tradycyjnych sposobów radzenia sobie z zaopatrzeniem gospodarstw domowych i popularyzacja przepisów na jak najszersze wykorzystanie produktów. Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął konkurs patronatem honorowym.
Regulamin i wszystkie szczegóły konkursu dostępne są TUTAJ.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.