Ministerstwo Rolnictwa promuje gotowanie w duchu zero waste i ogłasza konkurs

Udostępnij artykuł
Akcja zatytułowana jest “Kiedy gotuję, to nie marnuję” i polega na przesłaniu przepisu kulinarnego, z wykorzystaniem żywności uchronionej przed wyrzuceniem lub pozostałej z innego posiłku. Zgłoszenia do niej należy przesyłać do 17 maja 2020 r.

Celem konkursu jest popularyzowanie i promowanie idei niemarnowania żywności oraz kształtowanie postaw wrażliwości na tę kwestię. To także zachęta do korzystania z tradycyjnych sposobów radzenia sobie z zaopatrzeniem gospodarstw domowych i popularyzacja przepisów na jak najszersze wykorzystanie produktów.   Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął konkurs patronatem honorowym.

Regulamin i wszystkie szczegóły konkursu dostępne są TUTAJ.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 29.04.2020
Aktualizacja: 29.04.2020