Mr. Pancake podejmie próbę pobicia rekordu Guinnessa

Udostępnij artykuł
18 września ekipa restauracji z grupy FoodX spróbuje pobić oficjalny rekord świata na najwyższą wieżę z ułożonych jeden na drugim pankejków. Wydarzenie będzie otwarte dla gości. Nie zabraknie też dodatkowych atrakcji.

Dotychczasowy rekord Guinnessa na najwyższą wieżę z pankejków został ustanowiony w miejscowości Rufford w Wielkiej Brytanii. To efekt pracy kucharzy z restauracji w ośrodku wypoczynkowym Center Parcs, położonym tuż przy legendarnym lesie Sherwood. Rekordowa wieża miała wysokość 101,8 cm, więc Mr. Pancake ma za zadanie ułożyć taką o wysokości min. 102 cm.

Próba bicia rekordu rozpocznie się 18 września w sobotę, ok. godziny 12:00 w restauracji przy ul. Marszałkowskiej 17 w Warszawie. Nad jej prawidłowym przebiegiem będzie czuwał koordynator biura rekordów Guinnessa. Układanie wieży zostanie udokumentowane dla oficjalnego wyznaczenia nowego rekordu. Gdy Mr.Pancake ustanowi nowy rekord świata otrzyma oficjalny certyfikat Guinnessa i zapisze się w księdze rekordów 2021 roku.

102 cm jadalna wieża nie będzie mogła się zmarnować, dlatego wszystkie pankejki, które posłużą do jej zbudowania będą serwowanie gościom za darmo z urodzinowymi dodatkami. Mr. Pancake przygotował także tematyczną promocję w ramach, której wszystkie pancakes z karty będą dwa razy wyższe niż standardowo. Na najmłodszych gości będzie czekało stanowisko z różową watą cukrową.Imprezę poprowadzi Jakub „Suwak” Suwiński.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.09.2021
Aktualizacja: 13.09.2021