Mrożone kawy w Costa Coffee

Udostępnij artykuł
W letnim menu sieci kawiarni tego lata warto spróbować trzech propozycji:Iced Caramel Macchiato, Karmelowego Frostino i Latte Mrożonej.

Pierwsza z nich to łącząca klasykę z nowym, wakacyjnym obliczem – Iced Caramel Macchiato. Tradycyjna, gorąca wersja tego napoju od lat podbija serca wielbicieli kawy. Lekkość i słodycz mleka komponuje się z polewą karmelową. Fani karmelu powinni sięgnąć także po Karmelowe Frostino. Naturalny aromat ziaren kawy zwieńczony został tu bitą śmietaną oraz posypką ze złotej czekolady. Wielbicieli klasyki w letnim wydaniu zachwyci też Latte Mrożona. Wszystkim dobrze znany styl kawy, ceniony za swoją delikatność, uzyskał teraz moc orzeźwienia, a gałka lodów śmietankowych, na bazie, której przygotowywana jest kawa dostarcza ekko kremowej konsystencji.

Aby wypróbować jednej z kaw mrożonych lub zasmakować w klasycznych smakach Costa Coffee wystarczy odwiedzić najbliższą kawiarnię lub zamówić kawę z dostawą poprzez aplikację UberEats.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 18.08.2021
Aktualizacja: 18.08.2021