Oferta restauracji została wzbogacona, aż o dziesięć nowych dań. Pierwszą potrawą, która oddaje charakter zimowego tonu jest Łosoś po góralsku z serem wędzonym i żurawiną. Kolejne miejsce w menu obiadowym zajmuje Morszczuk w panierce z sezamem czarnym i białym podawany z grillowaną cytryną. Od tej kampanii można będzie także zjeść Mintaja kostkę w chrupiącej panierce wraz z dodatkami w systemie Nałóż ile chcesz.
W świątecznym rozdaniu North Fish stawia także na wegetariańskie opcje. Boczniaki zostały przyjęte bardzo dobrze przez gości, dlatego teraz będą one dostępne w trzech innych wersjach: Boczniaki w delikatnej panierce z sezamem czarnym i białym jako danie obiadowe z dodatkami, Boczniak&chips, czyli w zestawie z frytkami, a także Boczniak&green w połączeniu z mixem sałat i warzywami wraz z sosem winegret.
W ofercie kanapkowej pojawi się całkiem nowa pozycja. Będzie to burger z łososiem norweskim zapiekanym z wędzonym serem, żurawiną i korniszonami nazwany Salmonburger.
Do restauracji powraca TeGløgg, rozgrzewający zimowy napój korzenny z cynamonem, kardamonem, goździkami, herbatą, czarną porzeczką i pomarańczą, inspirowany tradycyjnym norweskim napojem Gløgg
Menu zostanie wzbogacone także o ofertę deserów. North Fish przygotował Kanelbolle – ciastko cynamonowe inspirowane tradycyjnym skandynawskim wypiekiem oraz Panna Cotta z konfiturą z żurawiny.
Oferta „Święta” dostępna jest we wszystkich restauracjach North Fish do 2 stycznia 2022r.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.