Nowa odsłona Ketchupu VII Premium Fanex

Udostępnij artykuł
Producent sosów dla branży HoReCa, wprowadza na rynek ulepszoną recepturę Ketchupu VII Premium w szklanej butelce. Nowa odsłona sosu bez konserwantów, charakteryzuje się usunięciem gumy guar oraz ksantanowej ze składu. Także zastosowaniem jeszcze większej ilości starannie selekcjonowanych naturalnych składników. Dzięki dojrzałym i naturalnie słodkim pomidorom, nowa receptura zachowała ten sam, smak klasycznego ketchupu Fanex. Na odświeżonej etykiecie produktu, pojawił się także autograf autorki słynnej receptury.

Nowa, ulepszona odsłona Ketchupu VII Premium w szklanym opakowaniu, jest odpowiedzią polskiego producenta na globalną przemianę rynku spożywczego, który zmierza w kierunku wytwarzania coraz bardziej naturalnych wyrobów.

Do produkcji 100g ketchupu, Fanex od lat używa aż 200g pomidorów, które charakteryzują się naturalnie słodkim smakiem oraz aromatem. W nowej odsłonie „Siódemki” zrezygnowano z gumy guar oraz gumy ksantanowej. Ponadto w recepturze znajdziemy kukurydzianą skrobię natywną, koncentrat cytryny oraz naturalny aromat. Główną zaletą użycia tych składników jest ich pozytywny wpływ na smak i teksturę produktu. Dzięki temu Ketchup VII Premium uzyskał lepszą i zarazem lżejszą konsystencję.

Autograf na etykiecie

Rebrandingu doczekała się także sama butelka w której oferowany jest sos. Na odświeżonej etykiecie produktu pojawił się również autograf autorki słynnej receptury sosu. Barbara Kubiczek przez ponad 25 lat kierowała działem produkcji w Fanex. Ketchup VII Premium produkowany jest nieprzerwanie od 1992 r. Cieszy się wielką popularnością zarówno wśród klientów gastronomicznych jak i detalicznych.

Nasza  autorska “Siódemka” ma rzeszę wiernych klientów od ponad 25 lat. Popularność naszego ketchupu systematycznie rośnie. Jestem bardzo dumna z wieloletniej pracy nad tą recepturą, gdyż stała się ona wręcz filarem oferty Fanex. Podpisuję się również pod jego nową, odświeżoną odsłoną. Dzięki zastosowaniu naturalnych składników oraz najwyższej jakości pomidorów, moim zdaniem smakuje jeszcze lepiej. Jestem przekonana, że produkt spotka się z dużym uznaniem zarówno w oczach klientów rynku HoReCa, jak i wśród domowych smakoszy – mówi Barbara Kubiczek, doradca zarządu ds. produkcji w Fanex.

Składniki najwyższej jakości oraz aromatyczne przyprawy sprawiają, że każda potrawa z jego dodatkiem, nabierze indywidualnego charakteru. Ketchup VII Premium marki Fanex będzie dopełnieniem smaku nie tylko przekąsek, zapiekanek, burgerów, hot-dogów, czy kanapek. Sprawdzi się również doskonale jak smaczny dodatek do bardziej złożonych sosów i potraw typu paprykarz czy leczo oraz oczywiście jako nieodłączny atrybut grillowania.

Ulepszony produkt sprzedawany jest w szklanych butelkach 580 g

Klienci gastronomiczni mogą dokonać jego zakupu u przedstawicieli handlowych, a także za pomocą platformy B2B Fanex. Z kolei dla klientów detalicznych, produkt będzie niebawem dostępny w sieciach handlowych oraz w firmowym sklepie online Fanex, a także na firmowym profilu producenta na platformie Allegro.  

Od momentu powstania naszej firmy smak leży u podstaw wszystkiego co robimy. Dlatego podczas tworzenia nowej receptury „Siódemki”, chcieliśmy stworzyć ketchup, który z jednej strony będzie wpisywał się w najnowsze trendy żywieniowe, ale przy zachowaniu tego samego, uwielbianego przez wielu klientów klasycznego smaku. Coraz więcej spływających recenzji od naszych partnerów utwierdza nas w przekonaniu, że znakomicie nam się to udało – mówi Piotr Kubiczek, dyrektor handlowy firmy Fanex.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.