Nowe pomysły restauracji w ramach Delivery Week

Udostępnij artykuł
Wystarczy wejść na DeliveryWeek.pl i zamówić dwudaniowe menu z dostawą za 39 zł. Tradycyjne polskie smaki, kuchnia azjatycka, a może włoskie klasyki?
Jak w domu – Stół Polski  |  Warszawa

Na przystawkę żur z borowikiem, jajkiem i białą kiełbasą. Na drugie kaczka pieczona po staropolsku z kluskami śląskimi oraz buraczkami. W opcji wegetariańskiej delikatny krem z białych warzyw, a na drugie danie ręcznie lepione pierogi z soczewicą, polane okrasą.

Orientalne smaki – Tabu Sushi And Modern Cuisine  |  Łódź

Bułka Bao Meat z szarpaną wieprzowiną, sosem ostrygowym, pakchoi oraz kimchi. Na drugie danie żeberka wieprzowe z sosem hoisin, ryżem, kiełkami fasoli mung, pakchoi oraz grzybami mun. W wersji wege m.in. bułka Bao z tofu, pakchoi, ogórkiem, kiełkami fasoli mung, doprawiona sweet chilii.

Buon Appetito – Il Padrino | Poznań

Il Padrino, oferuje na przystawkę krem z pieczonej, czerwonej papryki z wędzoną ricottą i pesto bazyliowym. Natomiast jako danie główne proponuje risotto z musem z dyni, prażonymi orzechami, mascarpone, doprawione świeżą bazylią. Dla wielbicieli ryb i owoców morza tagiatelle Nero di sepia z łososiem i ośmiornicą w sosie maślano-winnym.

Piłkarskie smaki – Food&Ball by Arkadiusz Milik | Katowice

Szef kuchni jako przystawkę przygotował wątróbkę drobiową na karmelizowanym jabłku z cydrem oraz cebulką, a na drugie policzki wieprzowe z kaszą kuskus, buraczkami. Do tego sos na bazie czerwonego wina, który sprawi, że wszystkie smaki staną się jeszcze bardziej intensywne. W wersji dla wegetarian m.in. kalarepa, faszerowane kaszotto, a do tego  cukinia, zielony groszek oraz dynia.

Tradycyjnie, czyli pizza! – Pizzeria Trzy Papryczki | Kraków

Na przystawkę do wyboru zupa cebulowa z grzankami lub bulion z kaczki z kluseczkami i warzywami. Na danie główne do wyboru pizza Treviso z mozzarellą, czerwoną cebulą oraz borowikami lub w wersji mięsnej pizza Porchetta z mozzarellą, cebulką, sosem chrzanowym i oczywiście porchettą (aromatyczna, wieprzowa pieczeń z Włoch). Deser gratis – mini beza z bitą śmietaną i musem malinowym!

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

Rezerwacje: www.deliveryweek.pl/

Festiwalowe miasta i regiony: Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź, Poznań, Lublin, Rzeszów, Szczecin, Śląsk

Termin Festiwalu: 17 listopada – do odwołania

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.03.2021
Aktualizacja: 10.03.2021