Nowe rozporządzenie. Wytyczne dotyczące działalności hoteli i gastronomii

Udostępnij artykuł
Zgodnie z nowymi przepisami, które weszły w życie 28 listopada, działalność hoteli pozostanie zawieszona. Obiekty będą mogły przyjmować jedynie gości przebywających w podróży służbowej, sportowców, personel medyczny oraz pacjentów i ich opiekunów. Lokale gastronomiczne działają nadal tylko na wynos i w dostawie.
Rozporządzenie przewiduje także, że:

Restauracje hotelowe są dostępne wyłącznie dla wyżej wymienionych gości, których pobyt wynosi co najmniej jedną dobę hotelową, pod warunkiem dostarczania posiłków lub napojów gościom do pokoju.

Wyciągi narciarskie i wypożyczalnie sprzętu będą mogły działać z zachowaniem reżimu sanitarnego.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Działalność basenów, siłowni, klubów fitness i aquaparków pozostanie zawieszona. Z wyłączeniem tych działających w podmiotach wykonujących działalność leczniczą przeznaczonych dla pacjentów oraz przeznaczonych dla osób uprawiających sport w ramach współzawodnictwa sportowego, zajęć sportowych lub wydarzeń sportowych; studentów i uczniów – w ramach zajęć na uczelni lub w szkole.

Utrzymuje się zakazu organizacji wesel. Targi i wydarzenia będą mogły odbywać się wyłącznie w formie online.

Pełna treść Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 26 listopada 2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii
>> prosimy kliknąć, aby się zapoznać <<

ŚWIAT HOTELI wrzesień-październik 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

piotr

Autor: piotr
Opublikowano: 27.11.2020
Aktualizacja: 30.11.2020