Dawid Sabaj jest absolwentem Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu. Jego hobby oprócz gotowania to sporty walki, górskie wyprawy i podróże. W październiku 2021 objął stanowisko szefa kuchni w Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu.
Dawid Sabaj jest związany z firmą B-D HOTELS S.A od 15 lat. Długoletnie doświadczenie zdobywał na stanowiskach kucharza oraz zastępcy szefa kuchni i managera. Posiada jednocześnie to, co jest najważniejsze na tym stanowisku: smak i głowę pełną kulinarnych pomysłów. Nie boi się nowych wyzwań i nieustannie szuka inspiracji, aby jego dania zaskakiwały gości.
W hotelu HP Park Plaza zarządza zespołem kucharzy i cukierników. Już niebawem premiera nowej, jesienno-zimowej karty szefa kuchni.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.