Nowy VarioSmoker od Rational

W USA to tradycja, w Europie zdobywa coraz więcej zwolenników: wędzenie. Starożytna, ale złożona metoda konserwowania żywności i wydobywania nowych smaków. Nowym VarioSmoker firmy Rational został opracowany dla nowego urządzenia konwekcyjno-parowego iCombi Pro. VarioSmoker jest po podłączony do systemu gotowania przez USB, uruchamiany za pomocą włącznika i sterowany za pomocą ścieżek gotowania.

Ryby, mięso i warzywa są gotowane i wędzone jednocześnie w VarioSmoker. I mają wyjątkowy smak – mówi Daniel Sielicki, Regional Corporate Chef w Rational.

Aby maksymalnie ułatwić użytkownikowi działanie i zapewnić sukces, po podłączeniu VarioSmoker do iCombi Pro, ścieżki gotowania są wyświetlane w iCookingSuite. Na smak produktów można zawsze mieć wpływ, wybierając poszczególne etapy przed wędzeniem. Wszystkie popularne materiały do ​​wędzenia, takie jak wióry drzewne lub pelet, można umieścić w pudełku do palenia. Aromat i intensywność są określane poprzez połączenie różnych materiałów wędzarniczych, temperatury pieczenia w komorze i przygotowania surowców. Następnie iCombi Pro bierze na siebie odpowiedzialność za indywidualny, pożądany rezultat. Dba również o mycie za pomocą iCareSystem, inteligentnego programu, który usuwa wszelkie ślady, w tym intensywny zapach wędzenia. Po użyciu pojemnik wędzarniczy można zawiesić na dostarczonym uchwycie. Ponadto uchwyt można zamocować na odpowiedniej wysokości. VarioSmoker może być również używany we wszystkich urządzeniach konwekcyjno-parowych Rational wyprodukowanych od 1997 r., ale w trybie ręcznym.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.