Ostatni tydzień Restaurant Week

To już ostatni tydzień Festiwalu Restaurant Week. Ci, którzy nie mieli okazji wybrać się do restauracji, mają jeszcze szansę. Rezerwacje trwają do najbliższej soboty (2 października) w aplikacji (app.rclb.pl) i na RestaurantWeek.pl. W cenie 59 zł na gości czeka trzydaniowe menu #Spozakarty wraz z festiwalowym koktajlem.
Ostatnia szansa na zamówienie

Jesienna edycja Restaurant Week potrwa do 3 października. Specjalnie na festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty

Niewinni Czarodzieje

W festiwalowym menu czeka na Ciebie m.in. wołowina z truflą i kizami; kaczka, węgorz z foie gras z musem z pietruszki i dymem czereśniowym. Na deser owoce – pomarańcza i marakuja ze śmietanową nutą.

Czarne Czerwone Złote

W ofercie znajdziesz ponad 70 najlepszych, wybranych osobiście, niemieckich win. Od tego roku z restauracją współpracuje szef Paweł Rosiński. Specjalnie na festiwal przygotował pâté z soczewicy w cieście francuskim z culis malinowym oraz pieczonym orzechem laskowym; policzek z mangalicy w sosie winnym z gratin z dyni z musem z pietruszki czy w opcji wege stek z dyni z musem z pietruszki i rydzami w emulsji tymiankowej. Słodkim zakończeniem uczty w wersji A i B będzie korzenny crème brulèe z owocami leśnymi.

Le Cedre 61

W festiwalowym menu czeka na Ciebie m.in. hudra labneh, czyli duszona cukinia i pieczarki z sosem jogurtowym, kolendrą i kaszą burgul. W opcji mięsnej skosztują kofty belsanyeh – kotlety z mielonej jagnięciny, zapiekane z ziemniakami i warzywami, z sosem pomidorowym i ryżem basmati. Słodkim zakończeniem w opcji wege jest baklawa, natomiast w wersji mięsnej ousmallieh, czyli ciasto nitkowe z kremem budyniowym z syropem różanym, pistacje.

Impresja

Podczas Restaurant Week na gości czekają tu policzki wieprzowe, z emulsją grzybową, purée z zielonego groszku i karmelizowaną marchwią. Miłośnicy zielonego menu zjedzą z kolei buraka w cieście francuskim, z musem pieczarkowym, purée z jabłka i pieczonego czosnku.

Meze by Teo Vafidis and Sons

Podczas Festiwalu na telarzach znajdziemy m.in. pastę meze z oliwkami i pieczywem Pita, grillowanego bakłażana, cukinię oraz pomidora wraz z serem halloumi w aromatycznej glazurze balsamicznej. Na deser aromatyczne ciasto pomarańczowe.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Miejsca można już rezerwować za pośrednictwem aplikacji app.rclb.pl oraz na stronie RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.