Pad Udon Spicy Pumpkin – jesienna propozycja od Thai Woka

Udostępnij artykuł
To nowa wersja popularnego makaronu ze średnio ostrą pieczoną dynią w iście halloweenowej stylizacji z Monsterem Mango Loco.

Pad Udon to jeden z klasyków dań z woka w menu sieci. To makaron udon z warzywami, takimi jak pak choi, bambus, marchewka, szczypior, cebula czy grzyby shitake oraz wybrany dodatek. Może to być kurczak, wołowina, krewetki, tofu czy kurczak roślinny. Sycące danie o wyczuwalnej słodyczy, która uzyskiwana jest poprzez sos sweet soya zostało wzbogacone o polską dynię. W wersji spicy skomponowała się z azjatyckimi sosami i dodatkami.

Dynia nie kojarzy się z kuchnią azjatycką, ale wiele jej rodzajów uprawia się właśnie w Azji.  Hokkaido czy Kabocha to bardzo znane japońskie odmiany. W specjalnej edycji Pad Udona, zdecydowaliśmy się jednak na tradycyjną polską dynięm ze względu na jej kolor i nawiązanie do polskiej jesieni – mówi Alina Zawadzka, dyrektor operacyjna Thai Wok.

Pud Udon Spicy Pumpkin pojawił się w ofercie jako halloweenowa edycja specjalna 18 października i będzie dostępny do 1 listopada. Kampania połączona jest z wprowadzeniem do sieci napojów energetycznych Monster w różnych wersjach smakowych. Jeżeli popularność Pad Udona Spicy Pumpkin przekroczy zakładaną sprzedaż, sieć nie wyklucza wprowadzenia tej wersji do menu, aż do zakończenia sezonu dyniowego.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 25.10.2021
Aktualizacja: 25.10.2021