Pałac Manowce w Condé Nast Johansens

Udostępnij artykuł
Zabytkowy obiekt położony nad Zalewem Szczecińskim, został niedawno zaliczony przez Condé Nast Johansens do grona prestiżowych niezależnych luksusowych hoteli i obiektów na świecie. To pierwsza nieruchomość położona w Polsce, która została zakwalifikowana do tej grupy. Na ekspertach wrażenie zrobiło malownicze położenie Manowców, a także wnętrza, wypełnione antycznymi meblami.

Pałac Manowce leży nad samym brzegiem Zalewu Szczecińskiego, otoczony rozległą puszczą, z dala od najbliższej wsi. Manowce to w tej części Europy jedno z niewielu pięciogwiazdkowych miejsc, które można wynająć na wakacyjny wypoczynek tylko dla siebie oraz swoich przyjaciół i rodziny. Obiekt zapewnia grupie osobistego asystenta, który jest obecny na miejscu w ciągu dnia. Historia Manowców to gotowy scenariusz filmowy – ze starym doktorem, który zbudował ten pałac, Trzecią Rzeszą i Armią Czerwoną.

Niedawno Pałac Manowce odrestaurowano i odzyskał swój oryginalny neoklasycystyczny blask. W istocie, pałac jest często miejscem sesji filmowych i fotograficznych. Nadaje się także na inne okazje, w tym szkolenia firmowe, prywatne przyjęcia czy wakacje w gronie rodziny i przyjaciół. Mimo odosobnionego położenia z pałacu w zaledwie 45 minut można dojechać do centrum Szczecina. W 1,5 godziny – do szczecińskiego lotniska w Goleniowie.

ŚWIAT HOTELI – KWIECIEŃ 2020
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Pałac Manowce doceniony

Condé Nast Johansens jest bardzo cenionym źródłem informacji dla osób szukających luksusowych miejsc na wakacje i imprezy. Ich selekcji dokonują eksperci, wybierając spośród najlepszych obiektów na całym świecie – tylko nieliczne zostają zakwalifikowane do kolekcji. Condé Nast jest globalnym koncernem medialnym. Wydaje tak znane tytuły jak „Vogue”, „GQ”, „Glamour”, „Vanity Fair”, „Tatler”, „Wired” i wiele innych. „Vogue” i „Glamour” mają polskie edycje.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.05.2021
Aktualizacja: 24.05.2021