Piekarnie Marukyan rozwijają portfolio w stolicy

Udostępnij artykuł
Ormiańsko gruzińskie wypieki będzie można nabyć w nowym miejscu w Warszawie. Sieć, która swój pierwszy lokal otworzyła w Ożarowie Mazowieckim dziś posiada ich blisko 50. Kolejny punkt zlokalizowany jest przy Rondzie Daszyńskiego, w przejściu do metra.

Założycielem sieci jest Vigen Marukyan, który prawie 25 lat temu przyjechał do Polski z Armenii. Pierwszy sklep, w którym znajdowała się także piekarnia z piecem tandoor został otwarty w Ożarowie Mazowieckim, później przyszedł czas na Pruszków i sklep w Warszawie przy Placu Szembeka.

W sklepach sieci Piekarni Ormiańsko-Gruzińskiej Marukyan można kupić m.in.: chleb, puri, lawasz, croissanty i chaczapuri z nadzieniem.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.


Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 06.09.2019
Aktualizacja: 23.09.2019