Pierwsza wegańska kawiarnia w Gorzowie otwarta

Udostępnij artykuł
Misją „Bazylii i Groszku” jest zapoznanie mieszkańców miasta z nowymi roślinnymi smakami. Kawiarnia jest częścią Fundacji Roślinnej Integracji, a wszystkie zyski z jej działania są przeznaczane na promowanie zdrowego i ekologicznego stylu życia. Punkt znajduje się w Galerii Handlowej NoVa Park.

W menu lokalu można znaleźć zdrowe ciasta, śniadania, dania lunchowe, kawę z lokalnej palarni oraz soki i napoje zimne i gorące własnej produkcji. Wszystkie dnia są przygotowywane na miejscu z pełnowartościowych produktów roślinnych, bez laktozy, cukru i sztucznych dodatków.

NoVa Park regularnie poszerza swoją ofertę handlowo-usługową o nowe marki. Tym razem do grona najemców dołączyła zupełna nowość gastronomiczna – Bazylia i Groszek, czyli pierwsza w Gorzowie w 100% wegańska kawiarnia. Już od dnia otwarcia nowy najemca cieszy się ogromnym zainteresowaniem klientów NoVa Park. To nowa jakość, którą zachwyciło się już wielu klientów. Tym bardziej, że wszystkie zyski z działania kawiarni są przeznaczane na promowanie zdrowego i ekologicznego stylu życia – mówi Anna Krajczyńska, starszy specjalista ds. marketingu NoVa Park.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Kawiarnia „Bazylia i Grosze” o powierzchni 86 mkw. jest zlokalizowana poziomie 0, przy restauracji Sphinx.

NoVa Park to największe centrum handlowo-rozrywkowe w województwie lubuskim, którego uroczyste otwarcie nastąpiło 18 kwietnia 2012 roku. Zlokalizowane jest w centrum Gorzowa Wielkopolskiego, w bezpośrednim sąsiedztwie kulturalnych i rozrywkowych symboli miasta, bulwaru nadwarciańskiego oraz głównych szlaków komunikacyjnych. Właścicielem i zarządcą NoVa Park jest firma Prime Kapital.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 17.02.2020
Aktualizacja: 17.02.2020