PIZZA BOYZ i Mr. Pancake we Wrocławiu

Udostępnij artykuł
26 czerwca na mapie miasta pojawi się kolejna restauracja FoodX. Lokal sieci mieści się przy ul. Szewskiej 69/70. Poza amerykańską pizzą i pankejkami, o nietypowych połączeniach smakowych, goście restauracji będą mogli wybierać spośród burgerów i wegańskich pozycji. W menu znajdą się dwie kolejne marki grupy – Ghost Burger oraz Vegan Pizza Club.

Pandemia znacząco spowolniła otwarcie restauracji we Wrocławiu. Wierzymy jednak, że dzięki temu mogliśmy się jeszcze lepiej przygotować do przyjęcia gości i zagwarantować im, że w naszej restauracji spotkają ich same zachwycające doświadczenia kulinarne i wzrokowe. Cieszymy się, że otwieramy się latem, kiedy w pełni można korzystać z takich udogodnień restauracji jak ogródek. W weekend otwarcia wyprawiamy dla gości gorące powitanie z setem Dj’skim i promocjami. Zapraszamy!” – zachęca Dominika Łyczko, franczyzobiorczyni restauracji PIZZA BOYZ i Mr. Pancake we Wrocławiu.

Pandemia skłoniła właścicieli  do powołania do życia kolejnych marek. W potfolio firmy znalazła się wegańska pizza Vegan Pizza Club, która zaspokoi „serowe” marzenia każdego weganina. Także Ghost Burger z mięsem typu SMASH, które jest przyrządzane w oryginalny sposób opracowany w Kalifornii. W karcie pojawią się także tak popularne dodatki jak CBD, czekolada ruby i wiele innych.

PIZZA BOYZ i Mr. Pancake to koncept gastronomiczny oparty w całości na idei porn food i traktujący jedzenie jako kompleksowe doświadczenie. Czego mogą spodziewać się goście odwiedzający restauracje sieci FoodX? Przede wszystkim smaków i kombinacji składników niespotykanych nigdzie indziej. Amerykańskie Mr.Pancakes ze słonymi dodatkami, lodami, watą cukrową to standard.

To co wyróżnia wszystkie restauracje to menu i wystrój wyjęty z Instagrama. Goście od progu mogą poczuć atmosferę miejsca, przebywając w pastelowych kolorach, usiąść na huśtawce, która pełni rolę krzesła i zrobić zdjęcie swojego dania na tle różowego blatu. Za spójną identyfikację lokali i projekty odpowiada Przemysław Pulit ze studia YUS Studio. Wrocławska restauracja będzie jedną z większych, latem goście będą mogli skorzystać z ponad 100 metrowego ogródka.

Lokal we Wrocławiu będzie działał w systemie franczyzowym, podobnie jak trzy pozostałe w Poznaniu, Krakowie i Szczecinie. Flagowa restauracja  PIZZA BOYZ i Mr. Pancake w Warszawie prowadzona jest przez założycieli marki, braci Piotrka i Maćka Śliwa.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE kwiecień – maj 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 14.06.2021
Aktualizacja: 17.06.2021