Trio szefów po raz pierwszy na Neo(n) Bistro

Udostępnij artykuł
Na zakończenie sezonu Nocny Market i Restaurant Club proponują nowość. Już w najbliższy weekend po raz pierwszy kolację w blasku neonów przygotuje trio szefów – Tomasz Jakubiak, Patryk Dziamski i Marcin Molik. Rezerwacje trwają w aplikacji app.rclb.pl i na stronie restaurantclub.pl.
Trio szefów już w ten weekend

Już w najbliższy piątek i sobotę pięciodaniową, finediningową kolację na oczach gości po raz pierwszy w tym sezonie przygotuje trio szefów. Wśród nich: Tomasz Jakubiak, kulinarny dziennikarz, gospodarz programów telewizyjnych “Jakubiak w sezonie”, “Jakubiak lokalnie”, “Jakubiak rodzinnie”; Patryk Dziamski, właściciel i szef kuchni w Restauracji Aroma w Rokietnicy pod Poznaniem; Marcin Molik, szef kuchni warszawskiej Restauracji LAS – Lokalna Atrakcja Stolicy.

Szefowie specjalnie na tę okazję zaserwują gościom sezonowe menu w wersji mięsnej i wege, obfitujące w niebanalne połączenia smakowe. Wszystko w stylu polskim, z elementami kuchni nowoczesnej. Miłośnicy mięsa spróbują tradycyjnej galaretki wołowej z polskim wasabi, barszczu na kiszonych burakach i ananasie z jagnięciną i kafirem. Także boczku w miodzie z konfitowanym polikiem wieprzowym, koniakowym demi glace i podpalanymi borowikami. W opcji wege czeka m.in. ravioli z buraków piklowanych faszerowanych bryndzą z żelem cytrynowym i popcornem gryczanym. Także smażone bakłażany w sosie z pieczonego czosnku i czarnego pieprzu czy kluski leniwe z pieczonej dyni i twrogu z kamykami śliwkowymi, ajerkoniakiem i owocami leśnymi.

Co więcej – w najbliższy weekend kolację uświetni Marcin Kruk – zwycięzca konkursu barmańskiego World Class Poland 2018. Mistrz Sztuki Barmańskiej przygotuje cocktail pairing dopasowany do fine diningowego menu na bazie Singletona z portfolio Diageo.

Kolacja odbędzie się w niedostępnym dotąd miejscu. W samym centrum Warszawy, na ostatnim poziomie parkingu należącego do hotelu Novotel przy ul. Parkingowej. Miejscu dotychczas doskonale znanym z sesji zdjęciowych oraz reklam. Nocny Market i RestaurantClub jako pierwsi przejmują tę przestrzeń w celu stworzenia czegoś więcej. Chodzi o flagową restaurację Neo(n) Bistro z widokiem na nocną Warszawę. W przypadku niepogody, wydarzenie zostanie przeniesione piętro niżej, skąd widok jest równie wyjątkowy. Rezerwacje trwają w aplikacji app.rclb.pl i na stronie restaurantclub.pl.

O Neo(n) Bistro

Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą polockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, jednorazowych kolacji wiodących polskich szefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week i odbywających się w na co dzień niedostępnych magicznych przestrzeniach Warszawy. Niepowtarzalnym doświadczeniom towarzyszy odpowiednia oprawa i serwis, które twórczo łamią historyczne i nowoczesne standardy najwyższej sztuki kulinarnej gościnności.

Wyjątkowe kulinarne doświadczenia z 360° widokiem na stolicę będą odbywać się od lipca do września 2021 r na dachu hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej. Miejsca można rezerwować online w aplikacji app.rclb.pl i na stronie  restaurantclub.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Uwaga liczba miejsc ograniczona!

Neo(n) Bistro jest pierwszą w Polsce restauracją w 100 proc. pozostająca w duchu filozofii zero waste #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność zostaje ograniczona do zera.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.