Profesjonalne środki czystości to oszczędność

Udostępnij artykuł

Można zaoszczędzić także przy wyborze profesjonalnych czyściw. – Powszechne jest używanie w kuchniach ściereczek tekstylnych. Są one wykorzystywane dosłownie do wszystkiego – od wycierania rąk, narzędzi i powierzchni po przenoszenie gorących naczyń. Wielokrotne stosowanie jednej ściereczki do różnych zadań i powierzchni zwiększa ryzyko przenoszenia zakażeń i obniża higienę. Dlatego polecamy profesjonalne produkty dedykowane do różnych zadań, np. czyściwa papierowe jednorazowego użytku do wycierania rąk, które zapewniają maksimum higieny, czyściwa non-woven o zwiększonych zdolnościach izolacyjnych do przenoszenia gorących naczyń czy czyściwa w systemie czterech kolorów, przeznaczone do czyszczenia różnych powierzchni, by zapobiec ryzyku przenoszenia zakażeń – wymienia Katarzyna Szczęsna, product & market manager w SCA Hygiene Products Sp. z o.o.
Artur Pieniążek, członek zarządu Werner & Mertz twierdzi, że podstawowym problemem branży jest niewiedza, jakie korzyści i oszczędności niesie za sobą stosowanie preparatów i sprzętów profesjonalnych. Z punktu widzenia hotelarzy środki chemiczne to konieczność i nie przywiązuje się do nich tak dużej wagi, jak do wystroju wnętrz czy wyposażenia obiektu.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 19.03.2010
Aktualizacja: 19.03.2010