Punkty z Opola dostępne w Too Good To Go

Udostępnij artykuł
Od dziś mieszkańcy miasta stali się częścią społeczności Pogromców Marnowania Jedzenia, a restauracje, kawiarnie, sklepy czy cukiernie dołączyły do aplikacji. Wśród miejsc, które dołączyły do rewolucji z Too Good To Go, znalazły się: Kofeina 2.0, Bistro Tejk Ełej 2, Jasminum, Atelier Cafe, Rosół Regeneracyjny, Terra, coffeeseven. Dodatkowo Pracownia Dobroci Opole, SPOKO cafe & bistro, Papada, San Ekobar, Acerola Biomarket, Bezcukrowa Cafe, Bistro Finezja, Quchnia, VegeQuchnia. Także sieci Carrefour, Pizza Hut, Costa Coffee, Grycan czy BP.

Idea foodsharingu nie jest nowa na Opolszczyźnie i mimo kilku prób otwierania jadłodzielni w regionie, z większym i mniejszym skutkiem, wciąż istnieje duża potrzeba niemarnowania jedzenia. Opole chce i może z powodzeniem działać w tym zakresie. Dlatego mieszkańcy zyskali nową możliwość ratowania wielu smacznych posiłków dzięki aplikacji Too Good To Go. To narzędzie dla każdego posiadacza smartfona łączące mieszkańców miasta i okolic z ulubionymi lokalami, które na koniec dnia przygotują paczkę-niespodziankę ze świeżą, niesprzedaną danego dnia żywnością. Aplikacja pomaga nie tylko zagospodarować nadwyżkę jedzenia, ale również wspiera branżę gastronomiczną, która znalazła się w ciężkiej sytuacji na skutek pandemii. Opole to już 16. miasto na mapie Polski, gdzie można uratować przepyszne posiłki. Z Too Good To Go można również korzystać w Toruniu, Bydgoszczy, Rzeszowie, Katowicach, Bielsku – Białej, Wrocławiu, Łodzi, Lublinie, Trójmieście, Warszawie, Krakowie, Szczecinie i Poznaniu.

Każda uratowana paczka-niespodzianka, to ekwiwalent 2,5 kg niezmarnowanej emisji CO2e. W ciągu rocznej działalności użytkownicy aplikacji uratowali ponad 815 tysięcy posiłków, nie marnując tym samym 2 tys. ton CO2e. To tyle ile wyemitowałby samolot, wykonując 401 lotów dookoła świata.

Dzień dobry Opole! Witamy na pokładzie Pogromców Marnowania Jedzenia. Ogromnie się cieszę, że z miesiąca na miesiąc jest nas coraz więcej, a do naszego grona dołączają właśnie mieszkańcy Opolszczyzny. Jestem pewna, że Too Good To Go zyska sympatię w regionie i razem uratujemy tony pysznego jedzenia, jak również wesprzemy restauratorów w walce z marnowaniem w tych trudnych czasach – mówi Anna Kurnatowska, Country Managerka Too Good To Go.

Aby dołączyć swój biznes do rewolucji w niemarnowaniu, wystarczy wejść na stronę: toogoodtogo.pl/pl/business.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.03.2021
Aktualizacja: 25.03.2021