Restaurant Week w warszawskich restauracjach trwa

Doświadczenia można już rezerwować w aplikacji app.rclb.pl i na stronie www.RestaurantWeek.pl. Gdzie warto wybrać się w stolicy? Do dyspozycji gości są m.in.: Bottega Napoli, Aruba Sophisticated Ribs Bar, Meze by Teo Vafidis and Sons czy Winestone Warszawa Centrum.
BOTTEGA NAPOLI

To miejsce z prawdziwą włoską kuchnią, inspirowane włoskim stylem życia, mentalnością, witalnością i gościnnością. W festiwalowym menu znajdziecie m.in. krokieta ziemniaczanego w wersji mięsnej i wege, a także pizzę margheritę i diavolę. Na deser prawdziwe, włoskie tiramisu.

ARUBA SOPHISTICATED RIBS BAR

Kolejna propozycja to klimatyczna restauracja specjalizująca się w pieczonych żeberkach! Jej sercem jest wielki, opalany drewnem grill. W tym miejscu możecie spodziewać się prawdziwej uczty dla podniebienia. Dania przygotowywane przez Chefa Kuchni zachwycą nawet najbardziej wymagających Gości. Podczas Festiwalu na naszych talerzach znajdziemy m.in. wegański strogonow z roślinnym kurczakiem, a w wersji mięsnej burger z szarpaną wieprzowiną złotnicką z ziemniakami w ziołach. Więcej nie zdradzamy – rezerwujcie!

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

MEZE BY TEO VAFIDIS AND SONS

W Stolicy polecamy grecką ucztę w restauracji Meze. W ramach Restaurant Week spróbujemy tu prawdziwych, greckich pyszności. Na talerzach znajdziemy m.in. grillowany ser halloumi czy tradycyjną sałatkę grecką z chrupiących warzyw. Danie główne w wersji wege to pieczone warzywa w sosie winno-pomidorowym, z dodatkiem tymianku oraz oregano, oprószone serem feta. Opcja mięsna to gyros metaxa, czyli mięso wieprzowe marynowane w autorskim sosie metaxa.

WINESTONE WARSZAWA CENTRUM

Kolejną warszawską restauracją wartą odwiedzenia jest Winestone Warszawa Centrum, mieszcząca się przy ul. złotej 44. Fani winebarów poczują się tam jak w niebie. Niesamowita atmosfera oraz unikatowy smak dań sprawia, że jest to miejsce, które warto odwiedzić, szczególnie latem. W festiwalowym menu Goście będą mogli skosztować m.in. chłodnika po litewsku oraz sałatki z kozim serem, orzechami, truskawkami i zielonym jabłkiem w winegrecie malinowym lub schabu solankowego z kością, maślanym puree ziemniaczanym, jogurtową mizerią z ogórkiem i rzodkiewką. Zdecydowanie warto odwiedzić ten przystanek na kulinarnej mapie Stolicy!

W wakacyjnej edycji Restaurant Week za pośrednictwem aplikacji https://app.rclb.pl i strony www.RestaurantWeek.pl Goście rezerwować będą zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru w specjalnej, jeszcze niższej cenie 55 zł. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas letniego Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowania żywność w restauracjach jest ograniczona do minimum.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.