Ruszają eliminacje Monin Cup Junior 2019

Udostępnij artykuł
Rozpoczyna się przyjmowanie zgłoszeń szkół gastronomicznych do Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego Monin Cup Junior 2019! Gala Finałowa odbędzie się 5 grudnia 2019 w Warszawie, podczas której 28 reprezentantów z 28 zakwalifikowanych szkół będzie walczyć o nagrodę główną, którą jest reprezentacja Polski w lokalnych zawodach barmańskich Monon dla młodzieży w jednym z krajów Unii Europejskiej. Zdobywcy pierwszych 5 miejsc zostaną także wyróżnieni szkoleniami MSBiS i SPB, oraz cennymi akcesoriami barmańskimi.

Zgłoszenia szkół przyjmowane są drogą elektroniczną poprzez stronę moninpolska.pl/blog/mcj do 6 października. Po otrzymaniu 28 zgłoszeń lista jest zamykana, a zakwalifikowane szkoły rozpoczynają wewnętrzne eliminacje mające na celu wytypowania swojego reprezentanta. Młodzi barmani reprezentujący szkołę będą mieli za zadanie zgłosić unikatową recepturę konkursową, według której tworzyć na scenie będą 4 identyczne koktajle w wyznaczonym czasie. Punktacji podlegać będzie zgodność techniki ze sztuką barmańską oraz degustacyjne walory prezentowanych koktajli, które będą oceniane jawnie przez Jury. Dodatkowe punkty będzie można otrzymać poprawnie odgadując smaki syropów MONIN w przeprowadzanym Blind Teście.

MONIN Cup Junior to coroczny konkurs barmański skierowany dla młodzieży szkół średnich z całej Polski. Podczas Gali Finałowej wewnętrznie wybrani reprezentanci mierzą się ze sobą w kategorii „long drink” tworząc koktajle bezalkoholowe z wykorzystaniem produktów MONIN. Zwycięzcy otrzymują cenne nagrody, również dla swojej szkoły. Jest to jedyny tego typu konkurs barmański dla młodzieży w Polsce.

MONIN Cup Junior 2019 jest już 7. edycją konkursu i odbędzie się 5 grudnia 2019 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich (ul. Majdańska 30/36, 04-110 Warszawa).

Więcej informacji  i formularz zgłoszeniowy: http://moninpolska.pl/blog/mcj

Relacja video z MONIN Cup Junior 2019: https://youtu.be/B9FwNVkq_n8

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.09.2019
Aktualizacja: 10.09.2019