W Krakowie, przy ul. Dajwór 8, ruszył Bufet – druga restauracja znanego szefa kuchni Przemysława Klimy. Jego pierwszy lokal, Bottiglieria 1881 jako jedyny w Polsce odznaczony jest dwiema gwiazdkami Michelin. Bufet ma być za to miejscem swobodnym, do którego można zajrzeć bez wcześniejszej rezerwacji.
23 marca swoje drzwi otworzył Bufet – druga restauracja cenionego szefa kuchni, Przemysława Klimy.
Stworzyliśmy Bufet jako miejsce, na którym można polegać. Całkiem jak na przyjaciołach, do których możesz zajrzeć o każdej porze, bez zapowiedzi, i nigdy się nie zawiedziesz. – napisał w swoich mediach społecznościowych Przemysław Klima, zapraszając do odwiedzin lokalu.
Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2024
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
W pierwszym menu Bufetu goście znajdą wśród przystawek grasicę cielęcą , kaszankę czy też szparagi, natomiast na danie główne zamówić można np. pierogi lub sznycla. Restauracja oferuje także dania z grilla (kurczaka, pstrąga, antrykota) oraz wybór deserów, w tym m. in. karpatkę.
Nasze menu opiera się przede wszystkim na sezonowych, lokalnych i ekologicznych produktach. Pozyskujemy je od zaprzyjaźnionych rolników i hodowców z okolicy. Chcemy wracać do polskich składników, o których niesłusznie się zapomina, jednocześnie zależy nam aby łączyć tradycję z nowoczesnością — sięgać po smaki z całego świata i dopełniać to doskonałym winem. – tłumaczy Przemysław Klima.
Przypomnijmy, że niedawno Klima wydał swoją pierwszą książkę kulinarną, zatytułowaną “Fun Dining”. Został także nowym jurorem programu “Master Chef”, zastępując w tej roli Annę Starmach.
Źródło: Przemysław Klima
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.