Ryba Burger w MAX Premium

Udostępnij artykuł

Goście MAX Premium Burgers doceniają rozbudowane menu sieci. Burgery kilku rozmiarów oferowane są z wołowiną, roślinną wołowiną, kurczakiem, serem halloumi, wieprzowiną. A od teraz także Ryba Burger.

Ryba Burger od lat jest obecny w menu szwedzkiej sieci MAX. Jego smak poznają w końcu też polscy goście. Burger ma też pomóc w realizacji zobowiązania firmy, by do końca 2022 r. co drugi sprzedawany przez nią posiłek był bez czerwonego mięsa.

W składzie Ryba Burgera znajduje filet z mintaja alaskańskiego w panierce, ogórek kiszony, czerwona cebula, sałata lodowa i majonez. Całość podawana w opiekanej bułce. Filet ma oczywiście certyfikat MSC (zrównoważonego rybołówstwa).

O MAX Premium Burgers

MAX Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi. Firma powstała w 1968 r. Co ciekawe, do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W menu dominują burgery: od małych po największe Grand Deluxe, frytki, shak’i, sałatki, a także przekąski typu nuggety czy skrzydełka kurczaka. Niewątpliwie na tle innych sieci restauracyjnych markę MAX Burgers wyróżnia dbałość o wyjątkowy smak potraw, a także rozbudowane menu bezmięsne bazujące na roślinnej „wołowinie”. Dodatkowo to autorski pomysł szefa kuchni MAXa.

MAX Burgers szczególnie poważnie traktuje swoją odpowiedzialność za klimat planety. Dlatego kompleksowo mierzy swoje emisje. Systematycznie je obniża w odniesieniu do poziomu sprzedaży. Dodatkowo usuwa z atmosfery gazy cieplarniane w ilości odpowiadającej co najmniej 110 proc. swoich emisji. Jako pierwsza sieć restauracji szybkiej obsługi na świecie oznacza swoje menu wartościami CO2. Także ułatwia gościom podejmowanie wyborów przyjaznych środowisku. W 2019 roku MAX został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.

Obecnie sieć zatrudnia ok. 6 tys. pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski, a także Egiptu. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Sieć obejmuje lokale w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Gdańsku i na Śląsku.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij i zapoznaj się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.01.2022
Aktualizacja: 25.01.2022