Sezonowe menu z burgerami w Restauracji Gardens by Fort

Udostępnij artykuł

Restauracja Gardens by Fort w lutym ma dla swoich gości kilka niespodzianek. Poza propozycjami na Walentynki, szef kuchni przewidział także wprowadzenie sezonowej karty z burgerami.

Już od 11 lutego Gardens by Fort zaplanowało dla swoich gości atrakcje związane ze świętem zakochanych. Walentynkowy set składa się z pięciu pozycji – przystawki, zupy, dwóch dań głównych oraz deseru.

Nasze menu walentynkowe opiera się na klasycznych potrawach z różnych stron świata jak na przykład Bisque czy też tuńczyk w stylu tataki. Natomiast to co je wyróżnia to sposób doprawienia czyli zioła i przyprawy azjatyckie. W serwowanych daniach nie zabraknie też takich afrodyzjaków jak gałka muszkatołowa w dauphine, chilli oraz ananas, lubczyk w połączeniu z już wyżej wymienionym Bisque czy też imbir – zdradza szef kuchni Kamil Rabczyński.

Na gości czeka również menu degustacyjne z opcją wine pairingu. Obsługa restauracji zadbała o odpowiednio dobrane wina do każdej pozycji z karty walentynkowej.

Sezonowe menu w Gardens by Fort

Na drugą połowę lutego dla swoich odwiedzających, restauracja przewidziała nową wkładkę do menu z burgerami. Od 17 lutego szef kuchni będzie serwował amerykański przysmak w pięciu odsłonach. Cztery opcje mięsne oraz jedna wegetariańska. Miłośnicy kiszonek będą zachwyceni Korean Fussion z dodatkiem kimchi. Dla zwolenników tradycyjnego smaku powstał Ols School z serem cheddar i bekonem. W Italian Feast kochający włoskie smaki znajdą ziołową foccacię oraz pastę z pomidorów San Marzano. Natomiast w French Twist znaleźć można chutney z czerwonej cebuli oraz karmelizowany kozi ser. Na koniec coś dla wegetarian. Gardens nawiązujący do nazwy restauracji z bułką ziemniaczaną, pastrami z pieczonego buraka i owczym wędzonym serem.

Burgery, które stworzyliśmy, bazują na inspiracjach z różnych zakątków świata. Nawiązują do charakterystycznych produktów danego kraju. Wyróżnia je to, że są przygotowywane na prawdziwym węglu drzewnym pochodzącym z naszych rodzimych Bieszczad, które słyną z tradycyjnego wypału drewna w retortach mówi szef kuchni Kamil Rabczyński.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.