Sfinks otwiera dwie nowe restauracje

Udostępnij artykuł
Grupa zarządzająca sieciami Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło czy Fabryka Pizzy, otworzyła w Siedlcach pierwszy gastro pub pod szyldem Piwiarnia Warki i drugą restaurację Sphinx. Oba nowo powstałe lokale mieszczą się w centrum miasta, w Galerii Siedlce przy ul. Józefa Piłsudskiego 70. Prowadzone są w modelu franczyzowym.

Nowo otwarte lokale są położone tuż obok siebie na parterze siedleckiej galerii handlowej, zajmując łącznie powierzchnię ponad 400 mkw. W gastro pubie Piwiarnia Warki goście mają do dyspozycji 10 stolików z miejscem dla ponad 50 osób. Z kolei restauracja Sphinx pomieści blisko 70 klientów przy 12 stolikach. Oba lokale posiadają dodatkową przestrzeń – na gości czeka ogródek letni. Wystrój Piwiarni Warki nawiązuje do tradycyjnych brytyjskich pubów, zaś wnętrze restauracji Sphinx ozdabiają m.in. orientalne dekoracje ścienne i kolorowe lampy z tykw. Sphinx i Piwiarnia Warki są otwarte od poniedziałku do niedzieli w godzinach 12.00 – 24.00.

Otwierając Piwiarnię Warki i Sphinx postawiliśmy na dwa koncepty, które odpowiadają na różne  potrzeby klientów. Restauracja Sphinx to miejsce już bardzo dobrze znane mieszkańcom Siedlec, chętnie odwiedzane przez rodziny z dziećmi, ale też przyjaciół czy partnerów biznesowych. Z kolei Piwiarnia Warki świetnie sprawdzi się na popołudniowe i wieczorne spotkania w gronie znajomych,  również fanów sportu – w lokalu można oglądać transmisje rozgrywek i zawodów z różnych dyscyplin sportu. Mamy nadzieję, że sprzyjająca lokalizacja, dobra kuchnia i wyjątkowy klimat naszych lokali zachęcą siedlczan do odwiedzin – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą sieć Sphinx i Piwiarnia Warki

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.09.2019
Aktualizacja: 06.09.2019