Sfinks otworzył pięć restauracji po lockdownie

Udostępnij artykuł
W Krośnie, przy ul. Franciszkańskiej 1, gości zaprosiła najnowsza restauracja Sphinx. To już piąta restauracja uruchomioną przez giełdową spółkę po odmrożeniu gastronomii w połowie maja. Wszystkie nowe lokale działają w modelu franczyzowym.

Ulokowana w starej kamienicy restauracja Sphinx oferuje 54 miejsca siedzące wewnątrz lokalu. Do końca września także 60 w ogródku na płycie Rynku. Urządzona według standardu obowiązującego w całej sieci. Wnętrze udekorowano charakterystycznymi kolorowymi lampami z tykw, zaś na ścianach umieszczono orientalne ozdoby. Restauracja jest podzielona na strefy zielenią, daje też możliwość organizacji bardziej prywatnego spotkania z rodziną lub przyjaciółmi w piwnicach. Jak wszystkie lokale sieci Sfinks, także ten Krośnie jest przyjazny dla rodzin z dziećmi. Oferuje specjalne Kids Menu dla najmłodszych. Zapewnia też możliwość skorzystania podwyższonych krzesełek i przewijaka.

W ofercie restauracji Sphinx znajduje się bogaty wybór dań inspirowanych bliskowschodnimi smakami. Między innymi tym popularna shoarma w różnych odmianach, a także mięsa i ryby z grilla. W karcie dostępne są też dania typu fit i bezmięsne oraz desery i napoje, w tym kompozycje autorskie. Restauracja serwuje również specjalną ofertę śniadaniową i lunchową.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Nasze restauracje Sphinx są doskonałym miejscem na większe lub mniejsze spotkania. Wyjście do restauracji ma przede wszystkim ważny wymiar społeczny. Hasłem przewodnim naszej marki jest „Jesz jak chcesz”. Dlatego zapewniamy zróżnicowane menu. Każdy będzie mógł nie tylko miło spędzić u nas czas, ale także znaleźć coś smacznego dla siebie. Będziemy także zachęcać mieszkańców Krosna do regularnych powrotów do naszej restauracji. Zaoferujemy nowe dania w ramach specjalnych menu inspirowanych sezonowymi potrawami. Niewątpliwie klimat będzie budować też fakt, że nasza restauracja w Krośnie powstała w miejscu dawnej restauracji Portius, która istniała tutaj już przed I wojną światowązachęca do odwiedzenia nowej restauracji Sphinx Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska. 

Od czasu odmrożenia branży gastronomicznej franczyzobiorcy zdecydowali się na otwarcie już pięciu restauracji z portfela marek Sfinks Polska. Kolejne otwarcia są planowane w najbliższych miesiącach. Zainteresowani franczyzą mogą uzyskać szczegółowe informacje na stronie franczyza.sfinks.pl lub pisząc na adres franczyza@sfinks.pl.

Sphinx w Krośnie jest otwarty w godz. 11.00-22.00 od niedzieli do czwartku. Zaś w piątki i soboty  do 23:00. Jak we wszystkich lokalach spółki Sfinks Polska, przestrzegane są w nim wytyczne GIS oraz własne procedury higieny, czyli tzw. Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa. Goście mogą także zamawiać dania z cyfrowego menu.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 21.07.2021
Aktualizacja: 22.07.2021